FCA Zaterdag verslaat titelkandidaat, Zondag van nul af

Lennard Eijsvogels scoort zijn eerste van de middag (Foto Ton van Eenennaam)

Door Matthijs Bos: Een prima weekend voor de eerste elftallen van FC Aalsmeer Zaterdag en Zondag en RKDES, er werd namelijk niet verloren. Dat is de afgelopen weken wel eens anders geweest. Het meest opgelucht was de zondagtak van FC Aalsmeer dat eindelijk een punt wist te pakken.

Aalsmeer Zaterdag ging op bezoek bij Batavia ’90 in Lelystad. Batavia ’90 wist, net als Aalsmeer vorig jaar te promoveren naar de eerste klasse en werd vooraf gezien als kampioenskandidaat. Daarom zouden de ploegen goed aan elkaar gewaagd moeten zijn. Toch bleek het anders. Door een ontketende Lennard Eijsvogels won Aalsmeer met 0-3 in Lelystad. Eijsvogels, deze zomer overgekomen van Koninklijke HFC, had zich dit seizoen nog niet echt laten zien in de afronding maar tegen Batavia ’90 was het driemaal raak voor de aanvaller. Binnen vier (!) minuten lag de eerste al in het netje. Vlak voor en vlak na rust scoorde Eijsvogels zijn tweede en derde goal. De 0-3 overwinning kwam niet alleen door een goed optreden van de aanvalslinie. Ook doelman Marijn van Wandelen was weer goed op dreef. Van Wandelen, al vier competitiewedstrijden op rij niet gepasseerd, tikte tot twee keer toe een bal net voor de lijn weg en hield zo wederom knap de nul.

Aalsmeer staat tweede achter BFC uit Bussum maar met een wedstrijd minder gespeeld. Deze dinsdag speelt Aalsmeer voor de beker tegen De Foresters in Heiloo. Daarna komt zaterdag Victoria op bezoek. Aalsmeer doet nog volop mee in de strijd om de periodetitel, en daarom is het dus zaak om niet te verliezen.

Jelle Lissenburg brengt hoop
De zondagtak van FC Aalsmeer wist in de slotfase van de wedstrijd tegen Roda ’46 het eerste punt van deze voetbaljaargang te pakken. Daarmee is Aalsmeer van de pijnlijke nul punten af. Aalsmeer kwam in de wedstrijd zelfs op voorsprong door spits Dave Leenders. Eerder was een kopbal van Joost Ezink van de lijn gehaald dus de 1-0 was niet onverdiend. Toch wisten de bezoekers uit Leusden nog voor rust de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Roda ’46 verzuimde de wedstrijd te beslissen in de tweede helft, waardoor de hoop op een resultaat voor Aalsmeer levend bleef. Het was Jelle Lissenburg die tot vreugde van de spelers en de Aalsmeer aanhang kort voor tijd met een omhaal de 2-2 op het bord wist te schrijven. Volgende week gaat Aalsmeer op bezoek in Amsterdam bij nummer 4 WV-HEDW.

RKDES houdt hoop op periodetitel
Vorige week won DES niet van ESTO en waren de kansen op de periodetitel enigszins verkeken, maar door een misstap van Soccer Boys zijn de Kudelstaarters toch een klein beetje ingelopen. RKDES speelde namelijk 2-2 gelijk bij Altior in Langeraar. DES kwam na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Lorenzo Zorn. Toch stond na 60 minuten de stand op 2-1 maar was het opnieuw Zorn die scoorde en daarmee een punt redde voor zijn ploeg. Met buitenkant rechts gaf hij de doelman van Altior geen kans om de bal tegen te houden. Daardoor behoudt DES zijn derde plek in 3A en doet het nog mee in de strijd om de eerste prijs van het seizoen. Volgende week kan RKDES de periodetitel pakken tegen RVC ’33. Maar dan moeten wel de directe concurrenten Soccer Boys en Aarlanderveen punten verspelen.

(Bron: Voetbal In Aalsmeer)