FCA Zaterdag opgerold, Zondag pakt punten

Na de eerste competitiewinst van vorige week tegen JSV Nieuwegein liep eersteklasser FC Aalsmeer zaterdagmiddag in Veenendaal een behoorlijke dreun op. Thuisclub De Merino's duwde de bezoekers met een 5-0 zege naar de onderste regionen in 1A. De zondag redde de eer van de vereniging door AVV Alphen thuis met 1-0 te verslaan. 
 
In feite was de wedstrijd in Veenendaal tussen De Merino's en FC Aalsmeer na ruim twintig minuten al beslist. De thuisclub walste tijdens de beginfase over de Aalsmeerse ploeg heen. Voordat de bezoekers goed en wel door hadden wat er allemaal om hen heen gebeurde gaf de teller al 3-0 aan.
 
Dollen
Het fel startende De Merino's liet de opponent tollen op hun benen. Eerst was het Sebastiaan Klein die de thuisploeg in de derde minuut op 1-0 bracht, nog geen tien minuten later gevolgd door een doeltreffende kopbal van Omar Riani. Terwijl FC Aalsmeer probeerde grip te krijgen knalde Jurrien vd Horst in de 22e minuut uit een vrije trap de 3-0 binnen.
 
De bezoekers kregen nauwelijks gelegenheid op herstel. De Merino's straalden door de ruime voorsprong een hoop zelfvertrouwen uit. De thuisploeg probeerde de tegenstander te dollen met technische hoogstandjes, overstapjes en trucjes.
 
Buit binnen
Begin van de tweede helft kreeg FC Aalsmeer nog enkele mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd.  Het tempo van De Merino's zakte naarmate de tweede helft vorderde een eind terug, de spelers leken het wel te geloven. De buit was binnen. Toch prikte de thuisclub er nog twee doelpunten bij waarmee de eindstand op 5-0 werd bepaald en FC Aalsmeer naar plaats twaalf afzakte Komende zaterdag wacht wederom een uitwedstrijd, in Montfoort.
 
Zondag
De zondagse ploeg van FC Aalsmeer heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op eigen veld werd koploper AVV Alphen met 1-0 verslagen. De winnende treffer viel tien minuten voor tijd en werd gescoord door invaller Lennart Eberharter.  FC Aalsmeer bezet na vier duels de achtste positie in 3A. 

Wijzigingen

AVV Alphen, had op een eenvoudige middag gerekend aan de Beethovenlaan. De lijstaanvoerder dacht er vanaf de start veel te gemakkelijk over. Nonchalance voerde de boventoon. Daarentegen was FC Aalsmeer in veel betere doen dan vorige week in De Kwakel toen van KDO werd verloren. Trainer Marco Bragonje had enkele wijzigingen doorgevoerd in zijn basisteam, het voornaamste slachtoffer was aanvaller Lennart Eberharter. Maar deze speelde aan het einde toch een zeer belangrijke rol.
 
In de eerste helft voerde de thuisclub licht de boventoon. Jeroen Ezink was net niet succesvol en een poeier uit een vrije trap van centrale verdediger Mark Schut raakte de paal. Aan de andere kant moest ook goalie Stephan van Halm een paar keer in actie komen.
 
Van Halm uitstekend
Van Halm nam vorig seizoen eigenlijk afscheid van de hoofdmacht. Maar staat vanwege een nieuwe blessure van vaste doelman Jeremaih Veldman toch tussen de palen. De sluitpost deed dat zondagmiddag zeer verdienstelijk.
 
Na de pauze was FC Aalsmeer duidelijk de betere partij. De thuisploeg kreeg naarmate het einde van de wedstrijd naderde steeds meer de overhand, een doelpunt hing in de lucht. Jeroen Ezink ging naar de kant, Lennart Eberharter kwam in het veld en tien minuten later stond er 1-0 op het scorebord.
 
Beslissing
Aan de beslissende treffer ging een mooie aanval vooraf. Elias El Hadje gaf een steekpass richting Eberharter, die oog in oog met de doelman keurig en beheerst afrondde. De Alphense ploeg probeerde nog iets te forceren maar dit kwam niet van de grond. FC Aalsmeer sleepte zich daarna vrijwel moeiteloos door de laatste speelminuten.
 
Bron en foto's zaterdag: (Veenendaalse Courant en Ted Walker)
Bron zondag: Voetbal In Aalsmeer, Foto: Lennart Eberharter (archief FC Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel