FCA Zaterdag morst punten, RKDES medekoploper

Luke Vahle oog in oog met de Victoriadoelman

Door Matthijs Bos: FC Aalsmeer Zaterdag morste dit weekend kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Uit bij Victoria werd met 3-1 verloren. RKDES werd door zelf te winnen en dankzij puntverlies van de concurrentie, medekoploper. Met nog een handvol wedstrijden te gaan neemt de spanning voor beide teams toe. Aalsmeer Zondag kwam er wederom niet aan te pas.

Doelpoging van Daan Vaneman

Aalsmeer ging afgelopen zaterdag richting Loosdrecht, waar de ploeg van Ted Verdonkschot het opnam tegen middenmoter Victoria. Een wedstrijd die gewonnen moest worden, wilde Aalsmeer nog hoop houden op het kampioenschap. Omdat koploper Zuidvogels punten verspeelde op bezoek bij De Jodan Boys kon er een grote stap naar voren gezet worden door Aalsmeer. Maar die stap ging niet naar voren, maar naar achter. Want Aalsmeer verloor, en had dat echt aan zichzelf te wijten. Alle drie de tegengoals ontstonden door defensieve fouten, maar ook voorin werden er grote kansen verprutst al wist Luuk Vahle wel weer een doelpunt mee te pikken. Eindstand 3-1. Door dit verlies is het gat naar koploper Zuidvogels opgelopen tot vier punten. Met nog vier wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op. Het doel blijft in ieder geval: directe promotie.

RKDES blijft maar winnen
RKDES gaat als een speer. Er werd sinds februari geen wedstrijd meer verloren door de Kudelstaarters. Ook afgelopen zaterdag werden er drie punten gepakt. Op bezoek bij RVC ’33 uit Reeuwijk werd de wedstrijd in slechts achttien minuten beslist. DES kwam weliswaar achter voor rust. Maar rechtte daarna de rug. In minuut 61 viel de eerste treffer in het voordeel van de Kudelstaarters. Mike van den Bergen schoot de gelijkmaker in de touwen. Gevolgd door Ruben Onderwater (1-2) en nogmaals Mike van den Bergen die vanaf de penaltystip de 1-3 binnenschoot. Vlak voor het eindsignaal kwam RVC nog wel op 2-3, maar daar raakte RKDES niet van in de war. Mede door puntverlies van koploper Koudekerk gaan DES en Koudekerk nu gezamenlijk aan kop. De twee treffen elkaar niet meer. Wel moet RKDES nog op bezoek bij BSC 68 die ook nog volop meedoet in de strijd omhet kampioenschap. Vanwege Koningsdag is er komend weekend geen programma. Daarna zal DES zich vol focussen op de titel in 3A.

Aalsmeer kan titelaspiraties niet verstoren
Aalsmeer begon zondag aan een moeilijke opgave: De titelkansen van WV-HEDW verkleinen. Dat lukte helaas niet. Met 1-5 werd er verloren van de nummer twee uit 3C. De ploeg uit Amsterdam boekte na de overwinning op Aalsmeer een geweldige reeks van tien winstpartijen op rij en doet daarom nog volop mee in het kampioenschap. Voor Aalsmeer is het seizoen al gespeeld. Met nog vier wedstrijden te gaan lijkt handhaving nagenoeg onmogelijk. In plaats van aankomende zondag komt Aalsmeer deze donderdag al in actie. Dan speelt Aalsmeer wederom tegen een ploeg uit de hoofdstad en gaat de selectie van Bas Groenveld op bezoek bij Swift.

(Foto’s: Ton van Eenennaam)