FCA Zaterdag laat winst glippen

Tweedeklasser FC Aalsmeer morste zaterdag kostbare punten aan de Beethovenlaan. Tegen DHSC uit Utrecht werd een zeker lijkende overwinning verkwanseld door slordigheidjes zowel achterin als voorin. De thuisploeg mocht nog blij zijn dat de bezoekers bij een 2-2 stand een penalty misten. Door het gelijke spel staat FC Aalsmeer nu drie punten achter op koploper De Bilt.

De zaterdagvoetballers speelden de tweede wedstrijd op het ‘eigen’ kunstgras in de Hornmeer. De platgetreden en nagenoeg versleten kunstmat vereist een ander type spel dan het echte gras dat de ploeg voor de winterstop gewend was. Ballen stuiteren hoger op en rollen verder door. Het lijkt of Aalsmeer daar niet echt lekker mee uit de voeten kan.

Witte broek
Opmerkelijk was de outfit van de thuisploeg. Normaal speelt de ploeg in zwarte broeken, dit keer in niet flatterend wit. Volgens elftalleider Marco van Oudenallen hadden de bezoekers gebeld met de mededeling dat ze zouden aantreden in zwarte broeken. Of Aalsmeer voor het onderscheid in witte broeken wilde spelen. En dus waren de witte broeken tevoorschijn gehaald. Groot was de verrassing dat DHSC toch ook in witte broek kwam opdraven. Blijkbaar lagen de zwarte thuisbroeken ook niet meer voor het grijpen zodat er in een aparte combinatie gespeeld werd.

Prima start
Er leek deze zonnige zaterdagmiddag voor ruim 200 toeschouwers geen vuiltje aan de lucht. Al in de vijfde minuut bracht Burak Sitil uit een vrije trap van Roger Grootfaam met een diagonaal schot de stand op 1-0. Een prima start voor de FC Aalsmeer. Binnen twintig minuten leek de wedstrijd gespeeld. Michal Kocon aangespeeld door Kevin Vermeij liep Marijn Heil er voor de zoveelste keer uit en knalde uit moeilijke positie buiten bereik van doelman Daan de Vaal 2-0 in de touwen.

Vrije trappen
In de tweede minuut leek Aalsmeer binnen de minuut de 3-0 te kunnen vieren. Op links liet Salih Yildiz een diagonaal schot los dat buiten bereik van doelman Vaal op de paal afketste. Hierna kregen de bezoekers meer grip op het spel en ging het aan Aalsmeerse zijde helemaal mis.

Met twee vrije trappen, beide genomen door Mike Korssen, kwam DHSC langszij. In beide gevallen geen sterke rol van keeper Mike Eman die verder overigens wel een prima wedstrijd keepte. Bij de eerste vrije trap bleek het muurtje niet degelijk genoeg te zijn gemetseld, de tweede vrije trap werd veroorzaakt doordat Mike Eman een terugspeelbal in de handen pakte. Wel bewust of niet bewust terug gespeeld. Dat was de vraag. Bij twijfel zou je als keeper de bal beter weg kunnen schieten. Voor scheidsrechter Belkaraouia was het echter duidelijk genoeg. Net als de penalty die hij even later zag in een handsbal van Kevin Vermeij. Gelukkig voor Aalsmeer bleek Mike Korssen minder bekwaam in het nemen van strafschoppen. De bal verdween hard en laag links naast het doel.

Aalsmeer kreeg nog wel wat kansen maar ging er slordig mee om. Wel pakte Roger Grootfaam van zijn tweede gele kaart en mocht in blessuretijd het veld verlaten. Volgende week speelt Aalsmeer uit tegen ASC Nieuwland.

Bron: Jack van Muijden