FCA Zaterdag blijft winnen

(bevat filmverslag) De zaterdagtak van FCAalsmeer blijft bovenin de eerste klasse meedraaien. Na de 3-0 overwinning tegen CSW uit Wilnis dit weekend, staat de ploeg stevig op de derde plaats met twee punten achterstand op de nummers 1 en 2: Sportlust 46 en ARC.

Het was sowieso een uitstekend voetbalweekend voor de plaatselijke clubs. Ook FCA Zondag en RKDES wisten hun wedstrijd te winnen. De volle winst komt niet zo heel vaak voor en was vooral voor FCA Zondag zeer welkom. Door het staartduel in de derde klasse met 1-2 van Van Nispen te winnen, staat de ploeg niet meer laatste. Doelpunten kwamen van Damian Veldman en Dylan van der Heijden. Aalsmeer eindigde de wedstrijd met negen man omdat Jeroen Ezink en Karol Mirowski allebei twee keer geel kregen. Ook verzorger Bertus Spreeuw kreeg rood in de tumultueuze slotminuten.

RKDES
RKDES won met 4-2 van Warmunda en staat keurig vierde in dezelfde competitie als FC Aalsmeer Zondag. Binnen vijf minuten kwam Warmunda heel brutaal op een 0-2 voorsprong waarna RKDES via Mano van Veen en Maarten van Putten  nog binnen het kwartier op gelijke hoogte kwam. Nog voor rust zorgde Indy van Koert met twee treffers voor de 4-2 eindstand.

FCA Zaterdag
De zaterdagvoetballers van FCA draaien als een vloeiende machine. CSW, getraind door oud-Aalsmeer trainer Anthony Servinus, kwam er zaterdag niet aan te pas. Twee goals van Epi Kraemer en eentje van Lilinho Martens bezorgden Aalsmeer de 3-0 winst. Klik op de link om het videoverslag van de wedstrijd te bekijken.

Vanavond speelt FCA Zaterdag om 20:30 een bekerwedstrijd in en tegen Weesp.

Foto boven: een gedreven Epi Kraemer was de man van de wedstrijd met zijn twee goals, hoewel die officiële titel naar linksback Daan van Huffel ging.

Bron: voetbalinaalsmeer.nl, foto's Jaap Maars