FCA laat winst glippen in derby

Axel Wendt (r) in duel met Stan Vincken (Foto Jaap Maars

Door: redactie. Vanwege de WK wedstrijd Nederland-Verenigde Staten die zaterdag om vier uur van start ging mochten de voetballers van FC Aalsmeer en Legmeervogels hun potje op Sportpark Randhoorn eerder beginnen. De derby in 2A eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Aalsmeer nam een voorsprong dankzij twee treffers van topscorer Luuk Vahle en leek daarmee op rozen te zitten. Totdat enkele seconden voor het rustsignaal Legmeervogelsaanvaller Camile Schouten met een onwaarschijnlijk afstandsschot in de kruising de bezoekers een onverwachte domper bezorgde. Na rust viel ook nog de gelijkmaker uit een terecht gegeven strafschop toen Mark Ruessink een onhandige overtreding maakte. Daarna was het snel douchen en richting clubhuis om ‘oranje’ aan het werk te zien.

Aalsmeer neemt na deze puntendeling een vijfde plaats in waar het bij winst tweede had gestaan. Alle vier ploegen daarboven wisten wel te winnen. Het gat met koploper ESTO is slechts vier punten.

Voetbalvoorstelling RKDES
De zondagvoetballers van FC Aalsmeer speelden eveneens gelijk. Zij hielden nummer 2 in 3D Ouderkerk met een 1-1 gelijkspel in bedwang en staan op een vierde plaats. Een paar kilometer verderop vielen meer doelpunten. Daar verwende RKDES het publiek met een fraaie voetbalvoorstelling tegen Stompwijk’92. Na een 0-1 achterstand werd het 5-1 dankzij onder meer twee treffers van Maarten van Putten en heeft DES alleen Aarlanderveen en en Lugdunum voor zich op de ranglijst van 3A.

(Bron: Voetbal in Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin