FC Aalsmeer (zat) pakt koppositie

FC Aalsmeer deed zaterdag goede zaken. Niet alleen werd met 0-3 gewonnen van de plaatselijke VV Benschop, ook werd de koppositie veroverd doordat de concurrentie steekjes liet vallen. Zowel in de competitie als in de tweede periode staan de Aalsmeerders nu bovenaan.

FC Aalsmeer is duidelijk in de ‘winning mood’. Alle drie de wedstrijden na de winterstop werden omgezet in winst. De laatste nederlaag dateert van 5 december. Het team van coach Van Garderen swingt en de sfeer is goed. Begin dit jaar ontstond de traditie van een ‘overwinningsselfie’ waarbij het team de euforie na de wedstrijd met elkaar en ‘de wereld’ deelt. Het team hoopt er nog vele te maken.

Tegen Benschop was Aalsmeer duidelijk de betere ploeg en liet het zien dat het alleen maar geïnteresseerd was in de winst. Met dominant en agressief spel werd Benschop, derde van onderen, de wil opgelegd.

Eigen doelpunten
De wedstrijd werd feitelijk beslist in minuut 31 en 32. De behendige Salih Yildiz glipte langs zijn directe bewaker en zijn voorzet werd door verdediger Andy van Vliet in eigen doel gekopt. Het tweede doelpunt was van soortgelijke strekking. Nu was het Tom Doeswijk die de voorzet gaf en de ongelukkige Melvin Plomp die de bal dermate van richting veranderde dat hij over de doellijn hobbelde.

Het derde doelpunt viel na rust. Een voorzet van Michal Cokon werd door Mark Ruessink koelbloedig afgerond.

Komende zaterdag strijdt Aalsmeer met tegenstander Valleivogels uit Scherpenzeel om de tweede periodetitel aan de Beethovenlaan. Aanvang 14.30 uur.

Bron: Jack van Muijden