FC Aalsmeer vloert koploper

Luuk Vahle scoort de 2-1
Door: redactie. Voor een wedstrijd tegen de koploper zou FC Aalsmeer afgelopen zaterdag niet extra gemotiveerd hoeven te worden. Toch was de eerste helft van het duel tegen Alphia gezapig en viel er voor het publiek weinig te beleven. Pas in de tweede helft ontbrandde het duel en vlogen de vonken er tot na het eindsignaal vanaf. FC Aalsmeer trok met 3-2 aan het langste eind.
Giliano Eijken, maker van de 1-0

De ban werd kort na rust gebroken door een raak afstandsschot van Giliano Eijken. Een kwartier mocht Aalsmeer van de voorsprong genieten, toen lag de bal in het doel van Nick van der Wiel en was het weer gelijk. Luuk Vahle zette Aalsmeer vervolgens op voorsprong door een corner hoog in de touwen te koppen. Opnieuw kwam Alphia langszij maar vlak voor tijd wist Vahle, wederom goed zijn hoofd gebruikend, de winnende treffer aan te tekenen.

Slechte verliezers
De bezoekers toonden zich na de wedstrijd slechte verliezers en haalden in de catacomben op hoge poten verhaal bij de scheidsrechter die te weinig blessuretijd zou hebben bijgetrokken. In het opstootje kregen de trainer en de keepertrainer van Alphia respectievelijk een gele en een rode kaart.

Thomas Harte feliciteert Axel Wendt met de winst
Verschillen klein
Aalsmeer klimt na de zege naar de derde plaats. Na negen gespeelde wedstrijden kan geconcludeerd worden dat de competitie in de Tweede Klasse D een zeer interessante is. De onderlinge verschillen na de recente speelronde zijn klein. Nieuwe koploper ESTO heeft slechts zeven punten meer dan nummer twaalf Legmeervogels, de tegenstander van volgende week.
Bloemen voor Adil Lechkar (Foto Ton van Eenennaam)

Man van de wedstrijd
Linksachter Adil Lechkar werd gekozen tot ‘man of the match’. Hij drong, mede door het gekozen spelsysteem diverse malen als aanvaller door tot aan de achterlijn. Dat de voorzet van het winnende doelpunt van zijn voet kwam, was geen verrassing. Mede door deze belangrijke bijdrage waren de bloemen en de eer zaterdag voor hem.

Foto’s Jaap Maars, bron: Voetbal In Aalsmeer