FC Aalsmeer valt in herhaling

Twee wedstrijden moesten de zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer dit paasweekeinde afwerken. Zaterdag eerst uit tegen Elinkwijk, gisteren thuis tegen Almere. Beide potjes eindigden in een 2-2 gelijkspel.

In Utrecht had Aalsmeer pech dat het vlak voor tijd een 1-2 voorsprong uit handen gaf. Elinkwijk scoorde in de slotminuut de gelijkmaker. Een belangrijk punt voor de thuisclub die nog zijn best moet doen om degradatie te ontlopen. Daarvoor was Aalsmeer op voorsprong gekomen door Floris Dokkum, die de club na dit seizoen gaat verlaten, en Burak Sitil. Aalsmeers laatste man scoorde uit een penalty. Ook Elinkwijk kreeg deze middag een penalty. Keeper Bart Koopstra, die vaste sluitpost Ray Smidt verving, had geen verweer.

Kunstgras
Op paasmaandag was het kunstgras van voormalig RKAV de arena waarop FC Aalsmeer tegenstander Almere ontving. De KNVB wilde geen risico op afgelasting lopen en had beide teams vroegtijdig naar de Beethovenlaan gedirigeerd. Zo kon de ploeg vast wennen aan het veld waar volgend seizoen ook op gespeeld gaat worden.

Goudhaantje
Opnieuw opende Floris Dokkum de score voor Aalsmeer. Het publiek had daar wel 73 minuten op moeten wachten. Drie minuten later was de stand alweer gelijk getrokken. Het werd nog erger voor Aalsmeer toen Almere zeven minuten voor tijd de 1-2 maakte. Al was het een prachtig doelpunt, Aalsmeer kon zich er niet mee verzoenen. De ploeg perste er met succes nog een slotoffensief uit waarbij Calvin Koster met zijn 17e seizoenstreffer het goudhaantje werd.

Komende zaterdag mag Aalsmeer opnieuw een thuiswedstrijd spelen. Dit keer wel op het echte en vertrouwde gras aan de Dreef waar Zeewolde op bezoek komt.

Bron: Voetbal In Aalsmeer

Foto’s: wedstrijdbeelden van FCA-Almere met in actie Stefan van der Dussen, Marc Ruessink en een juichende Calvin Koster. (foto's Jaap Maars)