FC Aalsmeer uitgeschakeld voor promotie

Fragment uit een eerdere wedstrijd van FCA Zondag. (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Matthijs Bos. De zondagploeg van Aalsmeer ging gisteren op bezoek in West-Friesland bij VVW. Een wedstrijd die alle scherpte en optimale focus vereiste. Aalsmeer kwam bij een overwinning namelijk een stapje verder in de strijd om promotie naar de tweede klasse. Dat lukte niet, met 5-0 was de club uit Wervershoof duidelijk een maatje te groot.

Bij VVW speelt voormalig profvoetballer Bert Steltenpool. Steltenpool was zeer belangrijk voor zijn ploeg. De oud spits van FC Volendam werd vaak gezocht door zijn teamgenoten, daarom ook dat de verdediging van Aalsmeer zijn handen vol had aan Steltenpool. Al vroeg in de eerste helft wist VVW via niemand minder dan Steltenpool op een 1-0 voorsprong te komen. Uiteindelijk was die 1-0 ook de ruststand. Aalsmeer kwam nog goed weg, verdediger Nick Sluijs haalde de al doorgebroken Steltenpool neer, en ontving daarvoor geen rode maar een gele kaart. Na de rust wist Aalsmeer toch aan kansjes te komen, via Malick Lowe en Joost Ezink werd het nog enigszins onrustig voor het doel van VVW. Maar zonder resultaat. Het was opnieuw Steltenpool die alle hoop weghaalde bij Aalsmeer toen hij de 2-0 in de touwen schoot. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-0 nederlaag voor Aalsmeer waarmee het uitgeschakeld is. Toch mag het team van Bas Groenveld trots zijn op de prestaties. Om met zo’n jonge selectie in het eerste jaar bijna te promoveren is knap.

(Bron: Voetbal In Aalsmeer)