FC Aalsmeer uit beker geknikkerd

FC Aalsmeer ligt eruit. De zondagselectie verloor eergisteren van DTS na strafschoppen. Het was sneu voor de betere Aalsmeerse voetballers omdat ze tot de laatste minuut nog met 2-1 voorstonden. Toen scoorde DTS de gelijkmaker en maakte het vervolgens af met de penaltyserie. Dat betekent dat Aalsmeer uitgebekerd is.

De Aalsmeerders waren in het hele duel, op het kletsnatte VVA-terrein aan de Dreef, de bovenliggende partij. Alexander Goes maakte de eerste goal na een klein half uur, 1-0. Korte tijd later maakte de ploeg uit Oudkarspel de gelijkmaker, 1-1.

Twee penalty’s gemist
Na rust zorgde Lennart Eberharter voor de 2-1 en leek Aalsmeer op de winst af te stevenen. Maar in de dramatische slotminuut haakte Eric Jansen een tegenstander in het strafschopgebied en gaf de scheidsrechter een penalty, die Tim Bruin verzilverde, 2-2.

DTS schoot alle vijf penalty’s achter Stefan van Halm. Van de Aalsmeerders misten Elias el Hadji en Mark Schut.

Komende zondag speelt FC Aalsmeer in de competitie uit tegen koploper Sporting Martinus.

Bron: Voetbalinaalsmeer.nl

Foto’s: FC Aalsmeer tegen DTS, boven 1 minuut stilte vanwege 'Parijs'.  (foto's Jaap Maars)