FC Aalsmeer thuis onderuit tegen Zwaluwen’30

Lange tijd leken FC Aalsmeer en Zwaluwen'30 gistermiddag op een 0-0 af te stevenen. Maar tien minuten voor tijd zorgde Zwaluwenspeler Thomas Hand er met een snoeihard schot in de kruising voor dat de drie punten toch mee naar Hoorn gingen.

Onder zonnige omstandigheden was het voor de toeschouwers geen straf om een middagje voetbal te gaan kijken. Viel er behalve het voorjaarsweer veel te genieten aan de Beethovenlaan? Niet echt. Spits Calvin Koster viel na vijf minuten uit met een blessure waarna direct de vraag rees of het slim was hem op te stellen. Koster was net terug van een kwetsuur en nog niet 100 procent. Maar trainer Van Garderen had met verschillende personele problemen te maken en moest roeien met de riemen die hij had. Fit of niet.

Alles of niets
Er viel deze middag weinig structuur in het spel van Aalsmeer te ontdekken. Met veel lange ballen naar voren werd gehoopt op een toevallige goede aanval maar die kwam er zelden of niet. Totdat de bal er in de 81e minuut aan de andere kant wonderschoon invloog en er een alles-of-niets-offensief volgde. Het werd niets. Of toch: de derde thuisnederlaag van Aalsmeer dat naar de zevende positie in 1A afzakte.

Geen zorgen
De ploeg hoeft zich mede door het vertoonde spel geen illusies te maken dat het nog meedoet om de titel. Iets wat in het begin van het seizoen nog een serieuze mogelijkheid leek. Aan de andere kant zijn er dankzij de behaalde 24 punten ook geen zorgen om degradatie. Aalsmeer zal heus nog zijn puntjes bij elkaar sprokkelen en het af en toe een hoger ingeschaalde ploeg flink lastig maken. Maar daar houdt het ook mee op.

Er wordt wel rijkhalzend uitgekeken naar een nieuwe grasmat die, zo liet voorzitter Eef Niezing weten, in juni wordt aangelegd. Kunstgras. Dat is dan wel weer jammer gezien de steeds weer aanwakkerende discussie over rubberkorrels.

Tekst Arjen Vos, foto's Jaap Maars 

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel