FC Aalsmeer ten onder in de polder

De zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer liepen dit weekend tegen hun vijfde nederlaag van het seizoen aan. Geheel onnodig werd met 2-1 verloren van Zeewolde. Door die nederlaag blijft Aalsmeer op een schamele negende plaats staan.

Het bezoek aan de Flevopolder was geen fijne ervaring voor de voetballers van coach Cor van Garderen. Waar het de laatste weken aan zelfvertrouwen had gewonnen met een fraaie overwinning tegen CSW en een gelijkspel tegen De Bilt, was men na zaterdag weer terug bij ‘af’. Zeewolde kwam door de winst op gelijke hoogte met Aalsmeer.

Knieblessure
Aan echt gras geen gebrek in de polder, maar Zeewolde speelt zijn wedstrijden op het steeds vaker ter discussie staande kunstgras. Of de ondergrond de reden was van de pittige knieblessure die Thomas Harte opliep is lastig te achterhalen. Mogelijk is de middenvelder langere tijd uitgeschakeld.
Aalsmeer speelde zaterdag zonder de geschorste Burak Sitil. Die rots in de branding werd node gemist. Vleugelverdedigers Mark Ruessink en Bart de Jong kwamen snelheid tekort tegenover hun directe tegenstanders.

Overdonderd
Al na drie minuten keek Aalsmeer tegen een achterstand aan. Zeewolde overdonderde de bezoekers met sterk aanvallend spel. De eerste doelpoging ging nog naast maar de tweede werd eenvoudig binnen gelopen door Martijn van Heesbeen. Met een bal op de paal kwam Aalsmeer goed weg.

Domper
Toen de Zeewolder storm wat ging liggen, kwam Aalsmeer wat beter in zijn spel. Doelkansen waren er echter nauwelijks. Dat was vooral te danken aan de sterke laatste linie van de thuisclub. Uit het niets scoorde Michal Kocon de gelijkmaker vlak voor rust. Waar gehoopt werd de pauze met een gelijke stand in te gaan, verpeste Zeewolde die gedachte door in de 44e minuut te scoren. Die domper kwam Aalsmeer niet te boven.

Onschadelijk
In de tweede helft was het vooral eenrichtingsverkeer op het doel van Zeewolde. Met kunst- en vliegwerk werd elke Aalsmeerse aanval onschadelijk gemaakt. Zeewolde counterde er tussendoor messcherp op los. Het was vooral aan doelman Ray Smidt te danken dat de score niet hoger uitviel.

Komende zaterdag november speelt FC Aalsmeer thuis (Dreef) om 14.30 tegen Odysseus ’91 uit Utrecht. Deze ploeg staat puntloos onderaan en zou een goede tegenstander zijn om de volle winst tegen binnen te halen.

Bron: Jack van Muijden