FC Aalsmeer strijdt om derde plek

Man van de (vorige thuis)wedstrijd Thomas Steinhart (Foto Ton van Eenennaam)

Door: Fred Ottenhof. Het zit FC Aalsmeer even niet mee, je zou kunnen spreken van een dip. Goede wedstrijden met mooi voetbal en overwinningen worden afgewisseld met nederlagen of een gelijkspel. Zoals vaker vermeld zijn de krachtsverschillen in de Tweede Klasse tussen de verschillende clubs zeer klein. De conclusie die je daaruit kunt trekken is dat het behouden van de zo belangrijke derde plaatst nog wel eens moeilijk kan worden.

Zoals bij elk ander elftal zijn er spelers die moeilijk gemist kunnen worden. Mike Dam en Calvin Valies zijn zulke spelers die zeer belangrijk zijn voor FC Aalsmeer. Natuurlijk kun je de mindere resultaten niet wijten aan blessures van enkele spelers. Blessures en schorsingen treffen elk team maar het is voor trainer Verdonkschot en voor ons supporters te hopen dat deze twee spelers niet wekenlang langs de kant staan.

Zaterdag dus de thuiswedstrijd tegen OSV. Het onderlinge verschil tussen de twee clubs bedraagt maar twee punten in het voordeel van FC Aalsmeer, een nederlaag zou betekenen dat FC Aalsmeer een plek zakt op de ranglijst. Daar gaan we natuurlijk niet van uit. Het is wel de taak van de technische staf van FC Aalsmeer om het team weer op scherp te zetten nadat de strijd om de titel uit het zicht is verdwenen. Na de nederlagen tegen HBOK en Waterwijk is het elftal van Verdonkschot in een dipje geraakt en is het zaak daar zaterdag uit te komen. Een overwinning op OSV zou FC Aalsmeer goed uitkomen om de derde plek weer wat vaster in bezit te houden want ook Marken, Zandvoort en zelfs AMVJ en DVVA jagen op deze felbegeerde positie op de ranglijst die ‘waarschijnlijk’ recht geeft op nacompetitie.

Wat kunnen u en ik dan doen om FC Aalsmeer uit die dip te trekken, zult u zich misschien afvragen? Het antwoord is heel simpel. Zaterdag om half drie langs de lijn en achter de reclameborden staan om FC Aalsmeer te laten zien dat wij het team steunen. Ondanks het wisselende spelpeil moeten wij het elftal laten zien dat we altijd supporter blijven van FC Aalsmeer. De club, het elftal en bovengetekende rekenen op u. Tot zaterdag om half drie!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin