FC Aalsmeer op weg naar tweede overwinning?

Blijdschap bij de overwinning op Roda'46 twee weken geleden (Foto Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. De eerste thuiswedstrijd leverde FC Aalsmeer een overwinning op, zaterdag krijgt het de kans op een tweede. Drie punten na twee wedstrijden, thuis gewonnen en uit verloren. Natuurlijk is het veel te vroeg om hier een conclusie aan te verbinden maar zoals verwacht is het niveau in de eerste klasse zeer hoog en is het bijna onmogelijk om alle wedstrijden te winnen. Dat werd duidelijk na de uitwedstrijd van vorig weekend. Een 2-1 nederlaag tegen De Jodan Boys uit Gouda (vorig seizoen nog uitkomend in de vierde Divisie) die nog hoger uit had kunnen vallen maar dankzij uitstekend keeperswerk van nieuwkomer Marijn van Wandelen dragelijk bleef.

Zaterdag is DVVA, de studentenclub uit Amsterdam-Oost, de tegenstander. DVVA eindigde vorig jaar op de tweede plaats maar kon dankzij de regels van de KNVB toch promoveren naar de eerste klasse. Een wedstrijd van twee gepromoveerde clubs dus. DVVA heeft een punt meer dan FC Aalsmeer maar mijn verwachting is dat zij elkaar weinig ontlopen. Het is weliswaar nog te vroeg in het seizoen om het niveauverschil in deze competitie ter beschrijven maar zeker is dat er weinig of geen zwakke ploegen tussen zitten.

Het is dus zaak om in elke wedstrijd alles te geven, verzaken betekent verliezen en trainer Verdonkschot zal er dan ook alles aan doen om zijn team voor elke wedstrijd te motiveren om de drie punten binnen te halen. Zoals u misschien weet degraderen de twee laatst geëindigde clubs rechtstreeks, de drie clubs daarboven spelen nacompetitie voor klasse behoud. Plek acht in de competitie is dus een veilige plek om te overleven in de eerste klasse.

Een opsteker is de invalbeurt van Mike Dam die na een blessure weer inzetbaar is. Daarentegen is de hamstringblessure van Mike Vreekamp een tegenvaller en wacht Gilliano Eijken nog altijd op zijn eerste competitieminuten. Ook Mark Ruessink is nog geblesseerd. Het is de vraag of we FC Aalsmeer al gezien hebben in de best mogelijke opstelling, een vraag die alleen beantwoord kan worden door de trainersstaf. Het was de vorige wedstrijd te onrustig en niet zorgvuldig genoeg, dat was de conclusie van Verdonkschot en het zal dus zaterdag beter moeten.

Tja, en dan de gebruikelijke uitnodiging aan u om de wedstrijd bij te wonen. Supporters van FC Aalsmeer dus. Ik vond het aantal toeschouwers bij de eerste wedstrijd wat tegenvallen en dat moet zaterdag anders, dat verdient het team, zij hebben uw aanmoedigingen hard nodig. Ik reken er dan ook op dat het deze zaterdag druk wordt. Wat kunt u verwachten? Spanning en sensatie, goed voetbal, twee teams die vol voor de overwinning gaan, mooie goals en volop emotie. Dat is mijn verwachting en daar kunt u bij zijn. Gewoon komen dus, zaterdag om half drie, FC Aalsmeer tegen DVVA. Ik ben er bij, nu u nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel