FC Aalsmeer nog steeds koploper

Blije Aalsmeervoetballers na de 4-1 winst op De Jodan Boys (Foto Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. De vorige uitwedstrijd tegen DVVA werd verloren maar de koppositie staat FC Aalsmeer nog niet af. Het was even slikken, die nederlaag tegen DVVA, zaterdag krijgt het team van Ted Verdonkschot de kans om die teleurstelling van zich af te spelen. Dat moet dan gebeuren tegen HSV De Zuidvogels uit Huizen. Het zal nog een hele klus worden gezien de ranglijst waar Zuidvogels drie punten minder heeft dan FC Aalsmeer met een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg staat daarmee op de vijfde plaats. Ook Zuidvogels heeft de ambitie om in de vierde divisie uit te komen en zal zaterdag alles op alles zetten om de wedstrijd winnend af te sluiten. De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Huizen werd een gelijkspel (0-0).

Het wordt elke zaterdag weer spannender en zeker bij de ‘eerste’ vijf clubs waar iedereen van elkaar wint en verliest. Een nederlaag van FC Aalsmeer zaterdag is dan ook zeker niet noodlottig maar wel jammer.

U en ik weten natuurlijk dat FC Aalsmeer zaterdag er alles aan gaat doen om dat te voorkomen en als ze net zo goed voor de dag komen als bij de vorige thuiswedstrijd heb ik er alle vertrouwen in. De opstelling zal zaterdag niet veel verschillen met die van de vorige wedstrijden. Het grootste verschil met vorig seizoen lijken wel de invallers te zijn, die laten zien dat FC Aalsmeer over een grote selectie beschikt om daarmee met invalbeurten het verschil te maken en er niet slechter van worden. Dat lieten Mike Dam en Ludnardo Schoop zien in de vorige thuiswedstrijd tegen Jodan Boys met een geweldige invalbeurt.

Dylan Nieuwendijk werd tegen Jodan Boys ‘Westeinderpas man of the Match’ (Foto: Ton van Eenennaam)

Met het scorend vermogen zit het ook wel goed, het is altijd lekker als een ploeg niet geheel afhankelijk is van een spits en dat blijkt wel uit de cijfers. Spits Luke Vahle heeft acht goals achter zijn naam en wordt daarna gevolgd door middenvelder Axel Wendt met vijf goals. Lennard Eijsvogels die langzaam maar zeker een stijgende lijn vertoond heeft er vier op zijn naam. Mike Dam en Dylan Nieuwendijk volgen daarna met drie goals en Giliano Eijken en Ludnardo Schoop hebben beide al twee keer gescoord. Verdedigers Thomas Bakker en Oliver Rifai hebben allebei één doelpunt acchter hun naam staan. Een mooi lijstje!

Wat gaat het zaterdag worden, haalt Luke Vahle weer uit? Schiet Axel Wendt er weer eens een vrije trap in of…?

We gaan het zien, aan voorspellingen over de uitslag waag ik me niet meer in dit stadium van de competitie maar dat het zaterdag een spetterende en spannende wedstrijd gaat worden durf ik wel te voorspellen. Vuurwerk vooraf door de supportersclub en vuurwerk tijdens de wedstrijd door de spelers, dat is een zekerheid en wat ik ook zeker weet dat u daar graag getuige van wil zijn. Er komen steeds meer toeschouwers kijken en dat verdient het team dan ook. Zaterdag om half drie, spanning en sensatie, ik wil het niet missen, u ook niet? Tot zaterdag dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel