FC Aalsmeer moet nog stappen maken

Actiefoto van de laatste thuiswedstrijd tegen DVVA (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. ‘FCAalsmeer moet nog stappen maken’. Dat was de conclusie van trainer Ted Verdonkschot na het gelijkspel van vorige week tegen HSV De Zuidvogels. Komende zaterdag krijgt zijn ploeg tegen VV De Meern de kans om te laten zien of zij daartoe in staat is.

Zeven punten na vier wedstrijden en drie punten achterstand op de koploper, geen slecht begin zou je kunnen zeggen zeker als promovendus in de eerste klasse, maar het moet en kan nog beter volgens de technische staf. Opbouw en balbezit zijn de punten waarop gehamerd wordt.

Natuurlijk is het nog te vroeg om conclusies te trekken, er zijn pas vier wedstrijden gespeeld maar dat de clubs in deze klasse elkaar niet veel ontlopen is wel duidelijk. Pas na een wedstrijd of tien kunnen we de ranglijst erbij pakken en kijken hoe de werkelijke krachtsverschillen tussen de verschillende teams zijn want elke wedstrijd is het hard werken voor de drie punten en makkelijke tegenstanders lijken er niet te zijn. Hoeveel beter FC Aalsmeer kan presteren is dan ook een vraag die ik nog niet kan beantwoorden. Het zou al een zeer goede prestatie zijn om bij de eerste acht te eindigen en zo het eerste seizoen in de eerste klasse te overleven.

Verschil maken
Door blessures en absenties lijkt het wel of FC Aalsmeer nog niet in zijn beste formatie gespeeld heeft en het is dus te hopen dat daar snel verandering in komt. De selectie is groot maar wedstrijden worden vaak beslist door een enkeling. Gilliano Eijken is zo’n creatieve speler, die enkeling die met zijn acties een wedstrijd kan beslissen maar ook Mike Vreekamp wordt gemist, hopelijk kunnen zij snel aansluiten. Een speler die ook het verschil maakt is de nieuwe doelman, Marijn van Wandelen. Dat een keeper niet altijd met zijn hoofd boven de lat hoeft uit te steken laat de goalie van FC Aalsmeer wekelijks zien, hij heeft al een aantal schitterende reddingen op zijn naam staan. Ook bij corners laat hij zien dat hij over een uitstekend inzicht beschikt en het was aan hem te danken dat FC Aalsmeer een punt pakte in de laatste uitwedstrijd tegen Zuidvogels.

Schijn bedriegt
Zaterdag dus de kans om de ongeslagen thuisreeks te vervolgen. Tegenstander VV De Meern, vorig jaar als promovendus als zesde geëindigd, heeft met een wedstrijd minder gespeeld een achterstand van zes punten op FC Aalsmeer. Dat lijkt veel maar schijn bedriegt en het is dan ook te hopen dat de spelers die deze voorbeschouwing lezen niet gaan denken dat zij deze wedstrijd dan ook maar even gaan winnen, er zal hard gewerkt moeten worden en hopelijk krijgen we dan die ‘stappen vooruit’ waar trainer Verdonkschot zo op hamert, te zien.

Alle afspraken afzeggen
Zaterdag dus, FC Aalsmeer tegen VV De Meern, de derde thuiswedstrijd. Hopelijk kunt u erbij zijn, alle afspraken op zaterdagmiddag afzeggen dus. Niet naar het tuincentrum maar naar de Beethovenlaan. Als uw vrouw (of man) het daar niet mee eens is dan verwijst u maar naar mij! Ik steun u wel en samen steunen wij het elftal van FC Aalsmeer in hun jacht op de derde thuisoverwinning op rij. Zaterdag om 14:30 uur, ik ben erbij en reken op u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel