FC Aalsmeer kampioen na zinderende finale

Na een zinderende finale gisteravond op het neutrale terrein van Ouderkerk, werden de zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer kampioen van de tweede klasse B. Naaste belager Almere werd na strafschoppen verslagen. De wedstrijd zal als 'legendarisch' de clubgeschiedenis in gaan.
 
Hoe mooi was het voor beide clubs om in een rechtstreeks duel te gaan bepalen wie zich kampioen mocht noemen en dus zou promoveren naar de eerste klasse. Dat vonden de supporters ook. Meer dan 1500 man publiek was op de wedstrijd afgekomen. Ze werden niet teleurgesteld. Beide ploegen schotelden de aanhang een wedstrijd voor op het scherpst van de snede. Alles werd gegeven om de titel binnen te halen.
 
Voordeel
Almere kwam al binnen vier minuten op voorsprong. Aalsmeer liet zich door de vroege tegenvaller niet uit het veld slaan en had het betere van het spel. Dat resulteerde vlak voor rust in de gelijkmaker van Kevin Vermeij. Na 90 minuten was dit ook de eindstand zodat verlengen nodig was. Aalsmeer had daarin een psychologisch voordeel omdat Almere met tien man was overgebleven na een rode kaart.
 
Achttal
In de verlenging bracht Sali Yildiz Aalsmeer op voorsprong. Almere leek Aalsmeer alleen nog te kunnen stoppen door op de man te spelen. Tijdens de twee keer 15 minuten extra tijd werd het tiental van Amere gereduceerd tot acht spelers na opnieuw twee rode kaarten. Hoe het toch nog mogelijk was dat dit achttal een gelijkmaker produceerde in de slotminuut, begreep niemand. Dat mocht de ploeg van coach van Garderen zichzelf aanrekenen. Het gecontroleerd uitspelen was niet gelukt. Penalty's moesten het duel beslissen.
 
Beslissende treffer
Aalsmeer toonde zich daarin zeer koelbloedig. Er werd geen strafschop gemist. Almere daarentegen schoot eenmaal over het doel van keeper Eman waarna Sali Yildiz uiterst kalm de beslissende treffer voor zijn rekening nam. Een vreugde-explosie volgde. Het team was uitzinnig, evenals de meegereisde supporters. Het bleef nog lang onrustig in Ouderkerk.
 
Foto's: de ploeg viert feest na de gewonnen penaltyreeks met de gebruikelijke 'overwinningsselfie'. Sali Yildiz is blij na Aalsmeer op voorspong te hebben gezet. Foto's Jaap Maars. (Zie ook de gallery)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel