FC Aalsmeer jaagt op periodetitel

Kan er ook deze zaterdag weer gejuicht worden aan de Beethovenlaan? (Foto archiefAV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. Deze zaterdag kan FC Aalsmeer de eerste stap naar promotie zetten. Een overwinning op Kagia is dan wel noodzakelijk.

 Maar dat is nog niet alles. Rechtstreeks promoveren is natuurlijk het ultieme doel. Om dat te bereiken moet FC Aalsmeer kampioen worden en het lijkt erop dat dat doel steeds dichterbij komt. De laatste wedstrijden laat de ploeg haar ware gezicht zien. Prachtige combinaties en messcherp de kansen afrondend is het team de best voetballende club uit de Tweede Klasse. Eindelijk lost het team de beloften in en laat het zien waar het toe in staat is. Als FC Aalsmeer deze vorm weet vast te houden zullen er weinig clubs zijn die daar tegenop zijn gewassen.

Stoere taal zult u misschien denken maar de laatste wedstrijden laten zien dat het vertrouwen in een goede afloop steeds meer toeneemt en niet alleen bij de technische staf en spelers maar ook bij de supporters.

Tegenstanders van FC Aalsmeer laten steeds meer punten liggen maar het verschil tussen de koploper en de nummer 8 DOCOS is slechts zes punten. Het is dus weer het oude liedje, iedereen wint en verliest van elkaar en elke week is het weer afwachten wie de nieuwe koploper is. Het is zaak voor FC Aalsmeer om nu door te pakken en om in de resterende negen wedstrijden zoveel mogelijk punten te pakken.

De tegenstander van zaterdag is Kagia, de club met acht punten minder maar wel de koploper in de tweede periode. Bij winst neemt FC Aalsmeer de leiding over en wint het de tweede periodetitel. De opdracht is dus simpel, alleen winst telt. Makkelijk gaat dat niet worden, de club uit Lisserbroek is een zeer stugge tegenstander die niet veel scoort maar ook niet veel tegendoelpunten incasseert. De eerste positie in de tweede periode zegt daarover al genoeg.

Het gaat zaterdag dus spannend worden. Gaan Luke Vahle en Mike Dam het net vinden? Gaan Calvin Valies en Giliano Eijken de verdedigers van Kagia doldraaien? En wat te denken van Malick Lowe, de speler die plots opdook in de zaterdagselectie? Zien we hem zaterdag ook? Allemaal vragen waar u en ik zaterdag antwoord op krijgen. Bent u ook zo benieuwd? Ik wel en ik hoop dat u zaterdag met mij antwoorden krijgt op al die vragen en ik zie u dan ook graag terug op het hoofdveld aan de Beethovenlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin