FC Aalsmeer haalt trainer van formaat in huis

Nieuwe trainer Ted Verdonkschot geflankeerd door bestuursleden Robert-Jan Jansen (l) en Cor Geleijn

Door: Klaas Leegwater. Ted Verdonkschot is volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Aalsmeer. De tweedeklasser en de 57-jarige oefenmeester kwamen deze week een éénjarig contract overeen. De geroutineerde Verdonkschot wordt de opvolger van Jesse Donker die na twee seizoenen op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Verdonkschot en Aalsmeer kennen elkaar nog uit een grijs verleden, begin jaren negentig was de Haarlemmer een aantal seizoenen vleugelverdediger in het blauwwit van VV Aalsmeer.

Het bestuur van de Aalsmeerders reageert enthousiast: “Wij zijn enorm trots dat we met zo’n ervaren trainer mogen werken aan onze ambities. Ted Verdonkschot beschouwt zijn aanstelling bij ons als een nieuwe uitdaging waarin hij volop kansen ziet om de komende jaren verder aan het eerste elftal te bouwen en met voldoende ruimte voor doorstroming van jeugdspelers. Wij hebben vertrouwen dat Ted met zijn werkwijze het eerste elftal kan laten doorgroeien.”

Contractondertekening met algemeen voorzitter Eef Niezing (r)

Rijke carrière
Verdonkschot heeft een rijke trainerscarrière achter de rug. Van 2003 tot 2009 drie keer kampioen met hoofdklasser Rijnsburgse Boys en promotie met HHC Hardenberg naar de Topklasse. Vanaf 2016 raakte de loopbaan van Verdonkschot enigszins in het slop. Bij IJsselmeervogels werd de trainer na twee seizoenen aan de kant geschoven. Vervolgens annuleerde Verdonkschot een verbintenis met hoofdklasser RKVV Velsen, het bod van ODIN’59 was verleidelijker.  

Slagvaardig
De derdedivisionist uit Heemskerk en Verdonkschot besloten vorige maand na één seizoen uit elkaar te gaan. Daarop reageerde het ambitieuze FC Aalsmeer afgelopen weken slagvaardig met het onderhandelen en vastleggen van de ervaren trainer. “Ik doe een stapje terug in niveau. Maar FC Aalsmeer is zeker een club met veel mogelijkheden,” liet de nieuwe oefenmeester van de bloemendorpers gisteren optekenen.

Herstart competitie ongewis
FC Aalsmeer staat in de onderbroken competitie op de gedeeld derde positie van 2A. Waarschijnlijk volgende week geeft de KNVB duidelijkheid over de mogelijkheden op een herstart van het amateurvoetbal. Door de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus is de kans op algehele annulering groot, de voetbalbond zinspeelt op regiotoernooien in het voorjaar als de omstandigheden dit toelaten.

Foto’s FC Aalsmeer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel