FC Aalsmeer haakt weer aan

Jelle Lissenburg scoort in de vorige thuiswedstrijd van FCA tegen TAVV (Foto Ton van Eenennaam)

Door: Arjen Vos. Erop of eronder. Dat was de boodschap voorafgaande aan de wedstrijd zaterdag tegen TAVV uit Ter Aar. De voetballers van FCAalsmeer hadden met de hekkensluiter op bezoek een uitgelezen kans om weer eens drie punten binnen te halen, hetgeen ook gebeurde. Anders dan de 4-2 winst doet vermoeden, was het niet overtuigend. De vier treffers en drie punten waren in elk geval een opsteker.

De verschillen in 2D zijn dermate klein dat de ploegen wekelijks van stuivertje wisselen en er slechts een gat van zes punten zit tussen de lijstaanvoerder en de nummer 8 van de competitie. Het paniekvoetbal lijkt vooral buiten het veld te worden gespeeld en wellicht leggen de verwachtingen zo’n druk op het elftal dat het resultaat en het spel soms wat achter blijft. De 0-0 tegen EMM’21 vorige week werd als een zware domper beschouwd maar afgelopen zaterdag versloeg deze ploeg toch echt koploper Alphia in eigen huis. Zo slecht zijn de Roelofarendsveners dus niet.

Man of the Match was Mike Dam

Doelpunten werden zaterdag gemaakt door het kwartet Oliver Rifai, Mike Dam, Giliano Eijken en Jelle Lissenburg. De vier punten achterstand op koploper ESTO kunnen komende zaterdag worden genivelleerd tot slechts eentje als het op bezoek in Bodegraven weet te winnen. Allesbehalve een zekerheidje, maar het kan zoals gezegd alle kanten op in deze klasse. Met nog dertien wedstrijden te gaan ligt alles nog open.

Teleurstellend gelijkspel
De zondagtak van de FCAalsmeer speelde ietwat teleurstellend gelijk bij het eveneens onderaanstaande SVH in Den Haag. De 0-2 voorsprong die het in de eerste helft opbouwde dankzij een eigen doelpunt en een treffer van Dave Leenders werd de tweede helft door de Hagenezen weggepoetst. Aalsmeer staat vijfde met een tamelijk uitzichtloze kloof van 16 punten op koploper Abcoude. Komende zondag komt PVC (Pede Volucri Cogimus: ‘Wij bedwingen met gevleugelde voet’) op bezoek aan de Beethovenlaan.

RKDES daalt
Ook RKDES speelde met 2-2 gelijk. Voor de Kudelstaarters scoorde Arnaud van Leeuwen twee maal uit een strafschop. Met de eerste bracht hij zijn ploeg aan de leiding, met zijn tweede trok hij de stand gelijk en bezorgde daarmee de Kudelstaarters een punt. Het betekende wel een daling op de ranglijst van plek 5 naar plek 7. Komende zondag mag DES opnieuw thuis aan de bak tegen koploper Nieuwkoop. De uitwedstrijd werd in de seizoensouverture met 0-2 gewonnen waarmee de bezoekers gewaarschuwd zijn.

Bron: Voetbal In Aalsmeer, foto’s Ton van Eenennaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin