FC Aalsmeer en RKDES nestelen zich aan kop

Vreugde bij Lorenzo Zorn na het maken van het winnende doelpunt

Door Matthijs Bos: Een heerlijke middag voor zowel RKDES als FC Aalsmeer Zaterdag. Beide ploegen wisten hun wedstrijden te winnen waarmee ze zich in de bovenste regionen nestelden. Bij RKDES viel de enige en winnende treffer in de slotminuut van de blessuretijd en dat was precies genoeg om de koppositie over te nemen van directe tegenstander Soccerboys.

FC Aalsmeer Zaterdag dat VV De Meern op bezoek kreeg, boekte een riante 4-0 zege. De thuisclub kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong dankzij de van Legmeervogels overgekomen Ludnardo Schoop. Goalgetter Luke Vahle schoot tien minuten later de 2-0 binnen zodat Aalsmeer met een lekker gevoel de rust inging. Vlak na rust joeg middenvelder Axel Wendt vanaf 25 meter de bal in de touwen. Diezelfde Wendt had ook een groot aandeel in de 4-0. Nadat hij de bal keihard tegen de paal had geschoten kwam die plots voor de voeten van Luke Vahle die deze kans niet onbenut liet. Aalsmeer staat nu gedeeld tweede met één punt achterstand op koploper BFC. Volgende week staat een streekderby op het programma waarbij Aalsmeer op bezoek mag bij Argon in Mijdrecht.

Man of the match (Foto Ton van Eenennaam)

RKDES wint in slotfase
Genieten was het ook in Kudelstaart. Van de vijf wedstrijden werd er slechts één door de Kudelstaarters verloren en ook zaterdag ging het uitstekend toen de hoog genoteerde Soccerboys op bezoek kwamen. Door puntverlies van de directe concurrenten een uitgelezen kans voor DES om de koppositie te pakken in 3A. Na een spannende wedstrijd waarin beide teams elkaar goed in bedwang hielden, leek RKDES in de 84e minuut toch op voorsprong te komen. Helaas werd die goal afgekeurd wegens buitenspel. Gelukkig voor DES was het in minuut 98 wel raak. Uit een corner van Mike van den Bergen kon Lorenzo Zorn in de absolute slotfase de 1-0 op het bord schrijven en de drie punten in Kudelstaart houden. Door deze winst staat RKDES op kop in 3A. Volgende week neemt DES het op tegen LVV Lugdunum uit Leiden.

FCA Zondag blijft laatste
Aalsmeer Zondag kende een minder fijn weekend. De jonge ploeg verloor tot nu toe alle wedstrijden en staat daarmee samen met het ook nog puntloze AWPC onderaan in 3C. Ook op bezoek bij TABA wist het niet te winnen hoewel het team een vroege voorsprong nam door een goal van Jeroen Ezink. Na een 1-1 ruststand had TABA in de tweede helft slechts vijftien minuten nodig om uit te lopen naar 4-1. Uiteindelijk werd het 6-2 voor de thuisploeg. Namens Aalsmeer wist Jeremy Maas in de slotfase nog het doel te vinden. Volgende week mag Aalsmeer in eigen huis tegen PVC proberen de eerste punten te pakken.

(Bron: Voetbal In Aalsmeer, foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Nieuw Ondernemend Aalsmeer)