FC Aalsmeer en RKDES houden titelaspiraties in leven

Vrije trap voor RKDES

Door Matthijs Bos: Het einde van het voetbalseizoen nadert maar beslist is er nog niks. FC Aalsmeer Zaterdag en RKDES strijden dankzij hun gewonnen wedstrijden nog volop mee voor het kampioenschap terwijl Aalsmeer Zondag het seizoen maar al te graag vergeet.

Aalsmeer nam het zaterdag op tegen Batavia ’90 uit Lelystad. Met hangen en wurgen werden er drie punten gepakt tegen Batavia. Al zag het er voor rust niet zo uit. Vaste keeper Marijn van Wandelen moest vroegtijdig het veld verlaten met een liesblessure en de voor hem ingevallen Saverio Zondag kon zijn doel niet schoonhouden. Zo stond Aalsmeer voor rust met 0-1 achter.

Keeperswissel: Van Wandelen eruit, Zondag erin

Aalsmeer moest dus aan de bak. In de tweede helft rechtte de ploeg zijn rug en kwam door een knappe goal op 1-1 toen Gilliano Eijken de bal over de doelman heen stiftte na een goede steekpass van verdediger Djamai Werkzam. Nog geen tien minuten later schoot invaller Lennard Eijsvogels na goed werk van spits Luke Vahle de bal beheerst langs de keeper. Toch kwam Batavia 20 minuutjes voor tijd weer op gelijke hoogte. De scheidsrechter gaf de bezoekers een strafschop, tot ergernis van Aalsmeer-trainer Ted Verdonkschot, die flink uit zijn plaat ging tegen de arbiter. Gelukkig voor Verdonkschot en alles wat Aalsmeer was, ging Aalsmeer er in minuut 88 met de winst vandoor.

‘Westeinderpas Man of the Match’ werd Lennard Eijsvogels (Foto: Ton van Eenennaam)

Na een harde overtreding op Luke Vahle, ging Lennard Eijsvogels achter de bal staan. Hij schoot de bal weliswaar beroerd in, maar toch belandde die achter de keeper. Aalsmeer pakte zodoende drie hele belangrijke punten. Momenteel staan Zuidvogels en DVVA nog voor op de Aalsmeerders, het belooft nog een spannende strijd te worden voor directe promotie naar de vierde divisie. Volgende week neemt Aalsmeer het uit op tegen nummer zes Victoria.

Maarten van Putten ziet zijn inzet net misgaan

DES zet sterke reeks voort
RKDES kreeg laagvlieger Altior op bezoek. Voor de Kudelstaarters is het doel duidelijk: Kampioen worden en promoveren naar de tweede klasse. RKDES zit verkeert in een uitstekende vorm, er werd sinds 24 februari niet meer verloren. RKDES bracht al voor rust de eindstand op het scorebord. In slechts twee minuten tijd scoorden de Kudelstaarters twee keer. Toch had DES daar 42 minuten voor nodig. Mano van Veen scoorde de eerste, twee minuten later volgde Mike van den Bergen. De concurrentie wist ook allemaal te winnen, met nog slechts vijf speelrondes op het programma, is ook hier nog niks beslist.

Aalsmeer weer kansloos onderuit
Vorige week werd Aalsmeer afgedroogd in de streekderby tegen KDO. Ook deze week werd er niks heel gehouden van de ploeg. Op bezoek in Leusden bij Roda ’46 werd er weer met 6-0 verloren. Aalsmeer stond met de rust al 5-0 achter. Roda-aanvaller Marc Groen had de middag van z’n leven. De aanvaller scoorde namelijk alle vijf de goals in de eerste helft. De zesde goal viel in de tweede helft, dat was een eigen goal.

Het seizoen liep al niet lekker, en door deze flinke nederlagen zit er voor Aalsmeer niks anders meer op dan het seizoen uitspelen, en volgend jaar als recreantenteam door te gaan. Volgende week weer een lastig potje voor Aalsmeer. Dan komt titelkandidaat WV-HEDW op bezoek. Hopelijk voor Aalsmeer blijft het aantal tegendoelpunten dan enigszins beperkt.

(Foto’s: Jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van Waning)