FC Aalsmeer deed wat er verwacht werd

Odysseus’91 wachtte na tien duels nog steeds op een eerste puntje in de tweede klasse B. Gelukkig voor Aalsmeer is dat ook na het elfde duel nog steeds het geval. Hoewel de 5-1 overwinning afgelopen zaterdag nog tamelijk hoog uitviel, kwam de score niet eens zo eenvoudig tot stand.

De start van de wedstrijd was overdonderend. Binnen acht minuten moest de man van het scorebord al twee keer in actie komen. Eerst was het Michal Kocon die een voorzet bij de tweede paal binnen liep, daarna Calvin Koster die van 16 meter raak schoot. De toeschouwers gingen er eens lekker voor zitten. Misschien konden er wel eens dubbele cijfers genoteerd worden.
 
Spoor bijster
Maar toen stagneerde zowel de productie als de aanvoer. Helemaal toen de Utrechtse bezoekers de 1-2 scoorden was Aalsmeer het spoor volkomen bijster. Slordig in de passing en zonder duidelijke strijdwijze deed Aalsmeer maar wat. Tot ergernis van coach Cor van Garderen die schreeuwend en gebarend voor de dug-out ijsbeerde. Niet zonder geluk kreeg Aalsmeer wat meer lucht toen de Poolse goaltjesdief Kocon opnieuw bij de tweede paal de bal op een presenteerblaadje kreeg en de 3-1 scoorde.
 
Krachtsverschil
Zonder vaste waarden Burak Sitil, Thomas Harte en Joël Gemin had de ploeg misschien wel een excuus voor het matige spel maar met iets meer inzet en slimheid moest het krachtsverschil toch duidelijker uit te drukken zijn. Niks ten nadele van Odysseus overigens, de ploeg speelde minder slecht dan de stand op de ranglijst deed vermoeden. Het was veelzeggend dat het met Ray Smidt juist de doelman was die aan Aalsmeerse kant de uitblinker was.
 
Prachtige boog
In de tweede helft was het Calvin Koster die de stand een geflatteerd beeld gaf. Eerst speelde hij zich handig vrij om vanaf een meter of 16 keeper Sonny Hopman kansloos te laten. Vlak voor tijd maakte de goaltjesdief de mooiste van de middag. Achteruitkoppend liet hij de bal met een prachtige boog in de verste hoek verdwijnen.
 
Komende zaterdag speelt FC Aalsmeer uit tegen Veensche Boys uit Nijkerkerveen. Om nog een beetje mee te blijven doen zal er gewonnen moeten worden tegen de ploeg die twee plaatsen en maar liefst acht punten hoger staat dan Aalsmeer.
 
Bron: Jack van Muijden
 
Foto: Keeper Hopman van Odysseus maakt een knieval voor het fraaie doelpunt van Calvin Koster. Foto Arjen Vos (AV) Zie ook de gallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel