FC Aalsmeer trotse koploper

Bij het begin van de meest recente thuiswedstrijd tegen BFC (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: Fred Ottenhof. Trots, dat mogen ze zijn. Dertien wedstrijden gespeeld en fier aan kop in de eerste klasse. Een compliment waardig, bij deze.

Na de topper tegen BFC staat de volgende topwedstrijd alweer op het programma. De Jodan Boys uit Gouda op plek vier met twee punten minder dan Aalsmeer is zaterdag de tegenstander. Zij wonnen hun vorige wedstrijd tegen Batavia met maar liefst 6-3. De Jodan Boys degradeerde vorig seizoen uit de vierde divisie en zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te keren op divisie niveau. De ploeg uit Gouda wist aan het begin van het seizoen nog met 2-1 te winnen van FC Aalsmeer.

FC Aalsmeer is dus gewaarschuwd. Zoals eerder gezegd is het verschil in deze klasse zeer klein, de clubs boven de rode streep zijn de eerste acht. Het verschil tussen FC Aalsmeer en de nummer acht is slechts zeven punten. Daaronder staan vijf clubs die vechten voor lijfsbehoud. Er is dus nog niets beslist en daarom zult u van mij ook nog geen voorspelling horen over de kansen van FC Aalsmeer.

De komende drie wedstrijden speelt FC Aalsmeer achtereenvolgens tegen drie clubs uit het bovenste rijtje van vijf, een zwaar programma dus. Mocht FC Aalsmeer na die drie wedstrijden bovenaan staan gaan we pas speculeren over het vervolg van dit seizoen.

Wat duidelijk is dat FC Aalsmeer de minste tegendoelpunten noteert, een prettige constatering. Slechts elf tegentreffers incasseerde de koploper en dit is natuurlijk niet alleen aan de verdediging te danken, doelpunten voorkomen doe je met het hele team. Wel moet vermeld worden dat keeper Marijn van Wandelen een geweldige indruk maakt in zijn eerste jaar en een aantal ‘zekere’ tegendoelpunten heeft voorkomen.

Het ziet er goed uit voor FC Aalsmeer, handhaving in de eerste klasse na het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse en hopen op meer was de doelstelling. Nu zijn we misschien al bezig met hopen op meer. Wie zal het zeggen?

Bij de laatste thuiswedstrijd kwamen er ongeveer vijfhonderd toeschouwers kijken. Ik verwacht veel supporters uit Gouda en de vraag is dus of we die vijfhonderd weer halen. Zeker is het dat het zaterdag spannend gaat worden en daarom nodig ik u graag uit om met zoveel mogelijk toeschouwers naar de Beethovenlaan te komen om niets van deze wedstrijd te missen. Aan mij zal het niet liggen, ik sta langs de lijn om FC Aalsmeer toe te juichen. Denkt u dat u de spanning aan kan en heeft u niets te doen? Dan is het een goed idee om naar de Beethovenlaan te komen. Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel