Examens Koreaans karate bij Wassanim Tang Soo Do

Afgelopen zaterdag zijn er weer examens afgenomen bij het Koreaans karate. De jonge beginners en hogere ‘banders’ mochten bij Wassanim Tang Soo Do laten zien wat ze geleerd hebben.

De vier kinderen in de leeftijd van 6 tot 8 jaar die hun eerste band behaalden zijn Jaheim Aaron, Levi Sloesarwij, Bimal Adhikari en Thomas Joore. Ze lieten zien dat de juiste inzet aanwezig was, wat resulteerde in  het dragen van hun geel-witte band.

 Uitgebreide test
Ook de hogere banders kwamen aan bod om hun vorderingen te laten zien. Ze moesten een uitgebreide test van drie uur doen met een groot scala aan oefeningen, een theoretische test en breektesten moesten worden gedaan. Dit geheel werd afgesloten met een paar partijen sparren.

De bruine band werd behaald door Lulu Jiang, die goed presteerde. Ook in nationale en internationale wedstrijden scoort hij altijd goed. De rode band die twee graden hoger is dan bruin en dicht bij de zwarte band ligt, werd behaald door Chantal Silleman en Kees Steegman. Beiden zijn assistent instructeur.

Kleurrijk geheel
Met de eerdere examens is het nu een kleurrijk geheel geworden met zoveel verschillende gekleurde banden. Voor geïnteresseerden is er altijd de mogelijkheid om eens een proefles mee te doen of gewoon eens te komen kijken.

Na de vakantie worden er weer diverse activiteiten gestart waarvoor iedereen zich weer aan kan melden, zoals de Jeugd-sportpas waarmee vier lessen proef gedraaid kan worden. De zelfverdediging voor dames en heren en de zwaardere training voor hen die aan de conditie willen werken zijn er ook weer.

Voor de uitgebreide mogelijkheden zie de website.

Foto's: Vier beginnende kinderen behaalden de geel-witte band. Kees Stegeman (links), Chantal Silleman en Lulu Jiang moesten uitgebreide tests doen (foto's Wassanim)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin