Europees kampioen Ruben Spaargaren aan het woord

(Foto archief AV)

Door: Redactie. We verkeerden helaas niet in de gelegenheid hem persoonlijk te spreken. De kersverse Europees kampioen rolstoeltennis 2023 Ruben Spaargaren liet ons echter in een schriftelijke reactie weten hoe hij de zege heeft ervaren.

“Het was een bijzonder evenement aangezien het de eerste keer was dat het werd georganiseerd, en al helemaal omdat het in Nederland was. De organisatie had vooraf de insteek om de sport naar de mensen te brengen, en ik denk met het centre court die midden in de stad lag dat ze dat aardig is gelukt. Er was veel publiek aanwezig en ik ben ervan overtuigd dat die mij er ook doorheen hebben geholpen op de momenten dat het spannend was.

Verstand op nul
De 2e set had ik twee matchpoints die ik niet wist te benutten, uiteindelijk verlies ik die set nog en kom vrij snel 0-3 achter te staan in de 3e set. Het verstand ging op dit moment op nul, en met het publiek die achter mij ging staan wist ik toch nog de achterstand om te draaien en de winst binnen te halen.

Ik denk nu achteraf dat het wel één van mijn mooiste overwinningen is geweest. Met name de manier waarop. Setpoints tegen, gemiste matchpoints, veel Nederlands publiek en dat midden in de stad! Het is er eentje die in de boeken gaat

Over 2,5 week vertrek ik naar New York voor de US Open die op 5 september van start gaat.”

We wensen Ruben heel veel succes in New York, en blijven zijn prestaties nauwgelet volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin