Erelidmaatschap voor oud-voorzitter Jan Groen

Afgelopen vrijdag tijdens de eerste ledenvergadering van FC Aalsmeer in het nieuwe clubgebouw, is oud-jeugdvoorzitter Jan Groen benoemd tot eerste erelid van de nieuwe fusieclub. Naast het uitreiken van een gouden speld en bloemen werd Groen voor de rest van zijn leven vrijgesteld van het betalen van contributie.

Huidig FC Aalsmeer-voorzitter Eef Niezing had tijdens de vergadering speciale aandacht voor de voetbalveteraan. Niet alleen sprak hij Groen toe, hij liet ook een twintigtal extra gasten binnen die een belangrijke rol in het voetballeven van de verraste Groen hadden gespeeld.   
 
Imposant
In het veld een imposante verschijning. Zowel wat postuur betreft als verbale aanwezigheid sidderden de tegenstanders voor de keeper van VV Aalsmeer. In het decennium 1980-1990 was Jan Groen een zekerheidje tussen de palen. Daarnaast was hij trainer, leider en scheidsrechter.
 
Duidelijke verdiensten
Nog tijdens zijn actieve voetballeven raakte Jan Groen betrokken bij bestuurlijke activiteiten. Met name voor de zaterdagtak, omdat hij daar ook voetballend voor uitkwam. “Gevolg was,” aldus Niezing, “een jarenlange rol als bestuurder met duidelijke verdiensten voor de club. Je hebt vanaf het begin een centrale rol gespeeld bij de pogingen van VVA en RKAV om één club te worden. Via een lange weg zijn de clubs uiteindelijk gefuseerd.” 
 
Door het samenvoegen van de jeugd van beide clubs ontstond eerst ‘Jong Aalsmeer United’. In 2013 mondde dit samengaan uit tot de definitieve fusieclub FC Aalsmeer.
 
Ondanks zijn afscheid van het bestuur heeft Groen aangegeven voor de club actief te willen blijven. Als scheidsrechter en als verantwoordelijke voor de kleding.
 
Foto: Jan Groen (rechts) wordt gefeliciteerd door FCA-voorzitter Eef Niezing. (Foto Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel