Eredivisiesprookje handbalsters uit

De handbalsters van FIQAS Aalsmeer zijn terug op het podium waar ze twee jaar geleden zo glorieus triomfeerden: de eerste divisie. Na twee seizoenen op het hoogste nationale niveau degraderen ze. In de competitie verloren ze alle 18 duels. In de degradatiepoule krabbelden ze op. Ze wonnen eenmaal (tegen V&L) en speelden eenmaal gelijk (tegen Handbal Venlo).

Tegen datzelfde Venlo was het zaterdag in de Bloemhof erop of eronder. Het werd het laatste, Aalsmeer verloor met 22-24. Laatste plaats in de poule, einde eredivisieverhaal.

Op karakter
De start in het laatste thuisduel was, zoals vaker, voortvarend. De Aalsmeerse dames kwamen met 2-1 en 3-2 voor. Maar diverse fouten van hen zorgden ervoor dat Venlo de rollen om kon draaien, 6-8. Het werd nog 8-8, maar bij de rust was de marge opnieuw twee goals, 8-10.

Na de hervatting liep Venlo snel uit naar 8-12. Aalsmeer gaf echter niet op, kwam nog langszij, 12-12, en even later zelfs vóór, 14-13. In een rommelige fase besliste Venlo de wedstrijd door uit te lopen naar 15-21. Op karakter vocht FIQAS zich wat terug, maar meer dan 22-24 zat er niet in. Daarmee was degradatie een feit.

Laatste optreden eredivisie
Op 5 april speelt Aalsmeer zijn slotwedstrijd in de eredivisie, uit tegen V&L. Zeker is inmiddels dat Sharelle Maarse en Daphne Breuker de ploeg verlaten, beiden verhuizen. Keepster Bianca Schijf zet een punt achter haar carrière. De drie werden met bloemen bedankt voor hun inzet.

Bron: HV Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel