Eindelijk interessante derby

De laatste jaren viel er maar weinig te genieten wanneer de derby RKDES-FC Aalsmeer op het programma stond. Saaie wedstrijden waarbij de angst om te verliezen de boventoon voerde en supporters teleurgesteld een verspilde zondagmiddag beleefden. Maar deze keer was het anders. Alsof de spelers zich bewust waren dat het voetbalspel niet alleen om de knikkers gaat, maar vooral ook om de amusementswaarde. Veel te verliezen was er niet voor beide middenmoters in de derde klasse. En dus kon gisteren het gas erop aan de Kudelstaartse Wim Kandreef.

Hoewel de wedstrijd net zoals de laatste jaren te doen gebruikelijk in een gelijkspel (1-1) eindigde, viel er deze keer genoeg te beleven. Volop kansen aan beide kanten, prima inzet van de 22 spelers, foutjes die wel en niet afgestraft werden en een evenwichtige verdeling van de treffers. Dat was wellicht het enige twistpunt; er hadden meer doelpunten mogen vallen om de amusementswaarde maximaal te maken.

Scoren in derby
Dat Jeroen Ezink (foto) en Indy van Koert de doelpunten op hun naam schreven, was niet onverwacht. Beide spitsen scoren al een aantal seizoenen aan de lopende band. Mooi dus dat hun namen de boeken ingaan. Scoren in een derby blijft toch iets speciaals.

Verder opvallend tijdens dit treffen: de jongste man op het veld was de scheidsrechter. Op de veelbelovende 18-jarige fluitist Giovanni Jaggan uit Den Haag viel niets aan te merken.

Bron voetbalinaalsmeer

Foto boven: Indy van Koert ziet zijn inzet net naast het FC Aalsmeerdoel van Pim Doeswijk gaan. foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery onder de advertentie van Hoekwater

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin