Eindelijk driepunter voor FC Aalsmeer

Blijdschap na het doelpunt van Rachid Yaghmouri (r)

Door: Arjen Vos. Na een verliespartij en drie gelijke spelen wist het zaterdagteam van FC Aalsmeer om de eerste overwinning van deze voetbaljaargang te boeken. Thuis tegen RVC’33 uit Reeuwijk werd het 3-1.

Thomas Bakker, Giliano Eijken en Adil Lechkar stappen tevreden van het veld

Het was de vraag of de domper van twee weken geleden verwerkt was en of het gevoel van ‘niet kunnen winnen’ niet teveel tussen de oren ging zitten. Kwaliteit in de selectie is er meer dan voldoende maar een wedstrijd domineren en in het slot gooien, zat er tot nu toe niet in. Uit bij Kagia werd vorige speelronde een 2-0 voorsprong in de slotfase uit handen gegeven en toen de ploeg zaterdag al vroeg in de wedstrijd 1-0 achter kwam te staan, was het opnieuw de vraag welke kant het op zou gaan met het nog weinig stabiele vlaggenschip van de FCA. Maar Aalsmeer herpakte zich goed en liet zien waarom het thuishoort in de Tweede Klasse. Eerst kopte Mike Dam de gelijkmaker binnen en daarna stifte Luke Vahle de bal artistiek over de uitkomende Reeuwijkse doelman in het net. Na rust besliste Rachid Yaghmouri het duel met de 3-1 en kon er eindelijk weer gelachen worden aan de Beethovenlaan.

Mike Dam werd ‘man of the match’

Opkikker
De achtste plek is nog wel een straatlengte verwijderd van koploper Alphia maar dat er eindelijk een keer gewonnen is, moet de selectie een opkikker hebben gegeven. Komende zaterdag mag Aalsmeer op bezoek bij DoCoS in Leiden, dat eveneens zes punten bij elkaar sprokkelde, bewijzen dat de winst van dit weekend geen incident is geweest.

Bron: VIAFoto’s Jaap Maars

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin