Eerste zege basketballers

Het is een moeizame start die de basketballers van BV Aalsmeer dit seizoen in de Noord-Hollandse eerste klasse A doormaken. Na drie nederlagen zegevierden ze zaterdag voor het eerst. In Haarlem wonnen ze met 73-84 van Onze Gezellen 2. Daarmee staan ze twaalfde op de ranglijst met twee punten.

Aalsmeer begon fanatiek, maar slaagde er niet in OG van zich af te schudden. Het won de eerste periode met één punt voorsprong. Ook de tweede periode was voor de Aalsmeerders, met een hoofdrol voor de nauwelijks te stoppen Dennis Zijlstra.

Sterk
Na rust zette OG een tandje bij en was het ondanks een tussensprint van Aalsmeer de betere in de derde periode. Bij het ingaan van de slotperiode stonden de Aalsmeerders één punt voor. Ze verdedigden zich zo sterk dat OG nauwelijks kon scoren uit standaardspelsituaties. Intussen liep de aanval soepel. In de laatste vijf minuten scoorde Sebastiaan Stokman 9 punten. Aalsmeer liep tenslotte uit naar een 73-84 zege.

Komende zaterdag is hekkensluiter US 3 de tegenstander in de Proosdijhal, aanvang 19.00 uur.

Bron: Jan Kwak