Eerste winst begin ommekeer handbalsters?

Waar handballend Aalsmeer op hoopte, is gebeurd: de handbalsters van FIQAS wonnen zaterdagavond van V&L. Het werd in de Bloemhof 22-20. Omdat koploper Hellas verloor van Venlo, staan er in de degradatiepoule drie teams met 6 punten bovenaan en sluit Aalsmeer de rij, met 4 punten.

Niets is dan ook onmogelijk, met voor ieder drie duels voor de boeg. De resterende wedstrijden moeten uitmaken wie in de eredivisie blijven, wie rechtstreeks degradeert en wie een beslissingsduel om degradatie/promotie met de nummer twee uit de eerste divisie moet spelen.

In de lift
Het spel zat de afgelopen weken al in de lift. Zaterdag viel alles op de goede plek, hoewel dat er in het eerste deel van de wedstrijd niet naar uitzag. Want V&L liep in een nerveus begin uit naar 2-6 en 3-8. Maar de Aalsmeerse handbalsters lieten het hoofd niet hangen. Integendeel, ze gingen steeds beter spelen. Sharelle Maarse scoorde in ondertal en Lisa Endhoven, die topscorer zou worden met 5 goals, maakte drie doelpunten op rij. Bij de rust was het leed te overzien, 9-11.

In de tweede helft nam Aalsmeer, dat sterk was in de dekking, meteen het initiatief. Het werd 13-13 en de spanning nam toe. Na 18-18 nam FIQAS voor het eerst een voorsprong, 19-18. Toen het 21-18 stond met nog 4 minuten te spelen, begonnen de ploeg en het publiek erin te geloven. Een tijdstraf dreigde echter roet in het eten te gooien en V&L kwam terug tot 21-20. Cindy Hofman maakte aan alle onzekerheid een einde door 22-20 te maken. De winst was binnen!