Eerste plaats AVA-atleten bij onstuimige cross

Afgelopen zaterdag kwam het met bakken uit de hemel tijdens de tweede crosscompetitie voor junioren en pupillen in Bussum. Ondanks de storm en de regen wisten twee AV Aalsmeer-atleten een eerste plaats te veroveren.

Lotte Zethof kwam bij de meisjes D1 op de 1500 meter als eerste over de finish na 5 minuut 54 en bij de C-pupillen behaalde Rink Reewijk een mooie eerste plaats op de 1000 meter met 4 minuut 11.

Andere prestaties
Ook andere junioren en pupillen hebben goede prestaties neergezet. 25 kinderen van AVA waren naar Bussum gegaan om de cross te lopen.
Junioren A, 4000 meter:  Niels van Bunningen – 7e plaats
Junioren B, 4000 meter: Corné Timmer – 3e plaats, Davy Heijsteeg – 5e plaats, Mark Jonk – 21e plaats, Nick Ramdjanamishing – 29e plaats
Junioren C , 3000 meter: Mathhieu Meijer – 7e plaats, Justin Heijsteeg – 19e plaats, Gregory 't Hoen 26e plaats

Meisjes junioren D2, 1500 meter: Rachél Aarsen 2e plaats, Nienke van Dok 3e plaats, Naomi Verhoef 4e plaats, Mickey Beck 18e plaats
Meisjes junioren D1, 1500 meter: Lotte Zethof 1e plaats, Sietske de Bruin 2e plaats

Pupillen
Jongens C-pupillen, 1000 meter: Rink Reewijk – 1e plaats, Justin Alewijnse – 9e plaats, Steven Waaldorp – 24e plaats
Jongens B-pupillen: Colin Alewijnse – 12e plaats, Niels Houtkamp – 35e plaats, Job Alderden – 46e plaats
Jongens A1-pupillen: Daniel Winkels – 6e plaats, Finn Rademaker – 12e plaats
Jongens A2-pupillen: Bas van der Laan – 44e plaats
Meisjes A1-pupillen: Gwen Alewijnse – 16e plaats, Julie Witteveen – 22e plaats

7 februari vindt de derde ronde van de crosscompetitie poule midden plaats, maar een aantal AVA-leden heeft zich door goede prestaties in de eerste twee rondes al geplaatst voor de finalewedstrijd in Amersfoort.

Foto: Lotte Zethof, met daarachter Sietske de Bruin, behaalt als een verzopen katje als eerste de finish. Rachél Aarsen finishte in de stromende regen als tweede bij de meisjes junioren D2 (foto Erik Witpeerd)