Eerste korfbalpunten voor VZOD

Zaterdag mochten de korfballers van VZOD/FIQAS voor het eerst weer aan de bak op eigen terrein. Dit was de eerste wedstrijd onder leiding van de nieuwe trainer/coach Cor Loef. De tegenstander was er gelijk een van formaat: het vorig seizoen uit de eerste klasse gedegradeerde KORBATJO uit Oud-Beijerland. Na een stroef begin van de Kudelstaartse ploeg werd er na veel strijd uiteindelijk met 15-12 gewonnen.

Onwennig
In de beginfase was het vooral aftasten van beide kanten. VZOD speelde met zeker vier andere spelers ten opzichte van vorig seizoen. Het spel was verdedigend wat onwennig. KORBATJO kreeg in de eerste minuten direct twee strafworpen. Beide kansen werden echter niet verzilverd.

Klasse hoger
Bij een 1-1 stand kreeg ook VZOD kort na elkaar twee strafworpen toegekend. Het was de sterk spelende Chiel van Leeuwen die wel beide keren de korf wist te vinden: 3-1. Toch waren het bezoekers die soms even lieten zien dat ze een klasse hoger hebben gespeeld. In het verloop van de eerste helft trokken zij het initiatief langzaam naar zich toe hetgeen resulteerde in een 4-6 ruststand.

Toch winst
Begin tweede helft hetzelfde beeld. Daarna kwam VZOD beter in de wedstrijd. Combinaties lukten en kansen werden nu wel afgemaakt. Langzaam werd de achterstand ingelopen. Met nog tien minuten te spelen gaf het scorebord de stand 11-11 aan. Omdat KORBATJO de kansen niet wist af te maken kantelde de wedstrijd. VZOD nam het initiatief. De Kudelstaartse dames maakten in deze fase het verschil. Via doelpunten van onder andere Alyssa te Riele, Jessica Zijerveld en Dineke de Boer bleven de punten in Kudelstaart. Eindstand 15-12.