Eerste driepunter voor Aalsmeer Zondag

Mark Ruessink (FCA Zat.)ziet zijn voorzet geblokt worden

Door Matthijs Bos: Met een spannend voetbalweekend achter de rug kan de balans worden opgemaakt. Meest opvallend was de winst van Aalsmeer Zondag uit bij Quick 1890. In veertien wedstrijden haalde de ploeg slechts één schamel punt. De 2-1 winst in Amersfoort biedt enig perspectief op het laatste stuk van het seizoen en daarmee handhaving. Ook RKDES wist te winnen. Aalsmeer Zaterdag verloor voor de tweede keer achter elkaar waarmee het van de eerste naar de vierde plek duikelde.

‘Westeinderpas Man of the Match’ werd Ludnardo Schoop (Foto Ton van Eenennaam)

Aalsmeer kan geen potten breken
Vorig weekend liet FC Aalsmeer steken vallen. Op bezoek bij concurrent DVVA werd met 1-2 verloren, waarmee de voorsprong op de achterliggende ploegen slonk. Deze zaterdag kwamen De Zuidvogels op bezoek. De ploeg uit Huizen speelde eerder dit seizoen 0-0 tegen Aalsmeer maar kwamen zaterdag als winnaar uit de strijd. Een indrukwekkende eerste half uur deed Aalsmeer de das om. Al na 25 minuten stond er een stand van 0-2 op het scorebord. Nog geen twee minuten later werd het weliswaar 1-2, door een goal van Dylan Nieuwendijk maar Aalsmeer kon geen potten breken tegen de ploeg uit Huizen. Diezelfde Nieuwendijk ging groots in de fout bij de 1-3 toen hij de bal zomaar in de voeten van Zuidvogels passte. Later in de wedstrijd kwam Aalsmeer nog tot één grote kans via Mike Dam die de bal op de lat kopte na een goede vrije trap van Axel Wendt. In de rebound schoot Daan Vaneman de bal wild over het doel.

Ted Verdonkschot was veroordeeld tot de tribune

De vierde competitienederlaag was terecht voor Aalsmeer. Met nog acht duels te gaan heeft het de koppositie moeten afstaan aan BFC dat de topper tegen Jodan Boys wist te winnen. Ook DVVA gaat het team van Verdonkschot, vanwege rood in de vorige wedstrijd naar de tribune verbannen, voorbij. Volgende week treft Aalsmeer in VV De Meern een op papier makkelijker tegenstander. De nummer vier van 1B mag het dan uit opnemen tegen de nummer elf waar het thuis met 4-0 van won.

Klik hier voor de stand en uitslagen in 1B

DES zet goede reeks voort
Het weekend verliep uitstekend voor RKDES. De ploeg uit Kudelstaart doet weer volop mee in de strijd om het kampioenschap. Vorige week won DES knap van koploper Koudekerk en deze zaterdag kwam de ‘nummer laatst’ SV Zevenhoven op bezoek. Voor DES dus zaak om de goede vorm door te zetten. De Kudelstaarters kwamen na achttien minuten op voorsprong dankzij Mike van den Bergen die een penalty benutte. Maar vlak na rust kreeg ook Zevenhoven de bal op elf meter, die eveneens benut werd. Pas na 67 minuten kwam DES opnieuw op voorsprong dankzij Roy Endhoven. Diezelfde Endhoven schoot ook de 3-1 in de goal wat tevens de eindstand was. Mede door de winst van DES en puntverlies van de concurrentie is het meer dan spannend in 3A. Het verschil tussen de nummer één en nummer zeven is slechts zeven punten. Er is dus nog niks beslist.

Klik hier voor de stand en uitslagen in 3A

Eerste winst Aalsmeer Zondag
Een bevrijding voor de zondagvoetballers van FC Aalsmeer. De ploeg van Bas Groenveld wist op bezoek bij Quick 1890 zijn eerste driepunter van het seizoen te pakken. Eerder dit seizoen werd nog met 0-3 verloren van de club uit Amersfoort maar zondag werd er knap gewonnen met 1-2. Beide doelpunten kwamen van de voet van Jason van der Neut, zoon van de voorzitter van FCA. In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat er een positief resultaat geboekt zou worden maar de 1-0 achterstand werd met vlot combinatiespel omgebogen in winst. De winnende treffer viel vijf minuten voor tijd. Dankzij deze eerste seizoensoverwinning smaakte het bier tijdens de terugreis in de zogenaamde feestbus extra lekker.

Daarmee gloort er toch weer een sprankje hoop voor Aalsmeer, want de achterstand op Quick dat momenteel boven de degradatiestreep staat, is nog maar vijf punten. Aalsmeer heeft tevens een wedstrijd minder gespeeld dan de Amersfoorters en kan het gat dus dichten naar één punt. Alles is nog mogelijk in de negen resterende wedstrijden. Volgende week neemt Aalsmeer het in eigen huis op tegen AFC TABA.