Eenvoudige winst op Tachos, donderdag wacht Quintus

Zaterdag stond voor de mannen van FIQAS Aalsmeer – vijfde in de eredivisie – de nacompetitiewedstrijd tegen de hekkensluiter, Red-Rag/Tachos op het programma. De ploegen hadden dit seizoen nog niet tegen elkaar gespeeld. Vorig jaar wel: toen won FIQAS Aalsmeer beide ontmoetingen ruim. Ook dit keer was het een eenvoudige karwei. Met tien treffers was het klasseverschil duidelijk. 
 
Dat het dit keer opnieuw een redelijk makkelijke overwinning zou worden, was al snel helder. Hoewel er – door beide partijen – opvallend veel over en naast werd geschoten, was er binnen een paar minuten toch al een 3-0 voorsprong voor de Aalsmeerders, onder meer door twee doelpunten van Robin Boomhouwer.
 
Uit de roulatie
Diezelfde Boomhouwer ging even later wat ongelukkig op de voet van iemand anders staan en blesseerde daarbij zijn enkel. Hij zou niet meer in actie komen en is minimaal een week uit de roulatie. Intussen kabbelde de zeer sportieve wedstrijd, waarbij regelmatig werd gelachen in het veld, rustig door. FIQAS Aalsmeer bouwde de voorsprong uit, al werd er nog steeds vrij veel gemist.
De ploegen gingen rusten bij 15-7.
 
In de tweede helft ging FIQAS Aalsmeer rustig verder waar het gebleven was: de marge werd vergroot tot tien, via Wai Wong, een break van Menno Selman en een schot van Tim Bottinga na een fraaie wissel met Wong: 18-8. Dat zou de rest van de wedstrijd zo blijven.
 
Wel goed zo
Tachos probeerde het wel, maar kwam niet veel dichterbij. Al was het doelpunt achter de rug om van Kevin Okkers nog wel erg mooi ( 20-12). En de mannen van FIQAS vonden het ook wel goed zo.
 
Niels de Jong kreeg speeltijd en bekroonde dat met twee doelpunten en Huttinga kreeg opnieuw kansen vanaf de cirkel. Het werd uiteindelijk 29-19, een marge die de verhoudingen goed weergaf. Het resultaat houdt FIQAS Aalsmeer op de vijfde plaats.
 
Donderdag wacht nog een inhaalwedstrijd in de Bloemhof tegen Quintus en als die ook wordt gewonnen, schuift FIQAS een plaats omhoog. Aanvang: 20.00 uur. In de kwartfinale van de beker spoeelt FIQAS eveneens tegen Quintus.
 
Komend weekend ligt de competitie stil in verband met (oefen)wedstrijden van het Nederlands Herenteam.
   
Doelpunten: Dustin Ligthart 5, Rodrigo Huttinga 4, Remo van Dam, Wai Wong, Tim Bottinga en Frank Lübbert 3, Robin Boomhouwer en Niels de Jong 2, Lars van Wijk, Nils Dekker, Menno Selman en Samir Benghanem 1.
 
Uitslagen nacompetitie
FIQAS Aalsmeer – Red-Rag/Tachos  29-19
OCI/Lions – Koorn./Quintus  36-23
Kras/Volendam – JMS/Hurry Up  26-32
Targos/Bevo – Oosting/E&O  32-13
 
Stand nacompetitie
1. OCI/Lions  9-18
2. Targos/Bevo 9-15
3. JMS/Hurry Up  9-12
4. Kras/Volendam  9-9
5. FIQAS Aalsmeer  8-8
 
Programma FIQAS Aalsmeer heren
Donderdag 7 april, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Koorn./Quintus (inhaal)
Dinsdag 12 april, 20.30 uur: Koorn./Quintus – FIQAS Aalsmeer (beker)
Zaterdag 16 april, 20.00 uur: Kras/Volendam – FIQAS Aalsmeer
Zaterdag 23 april, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – JMS/Hurry Up
Zaterdag 30 april, 20.00 uur: Targos/Bevo – FIQAS Aalsmeer
Zaterdag 7 mei, 19.30 uur: OCI/Lions – FIQAS Aalsmeer
Zaterdag 14 mei, 20.15 uur: Koorn./Quintus – FIQAS Aalsmeer
 
Beker: FIQAS naar Quintus
In de (tweede) kwartfinale van het NHV bekertoernooi hebben de mannen van FIQAS Aalsmeer een uitwedstrijd geloot bij Koorn./Quintus in Kwintsheul. Het bekerduel wordt gespeeld op dinsdag 12 april om 20.30 uur in de v.d.Voorthal. De winnaar plaatst zicht voor de halve finale die gepland staat voor 19-21 april. De andere kwartfinales: Hurry Up – OCI/Lions, Targos/Bevo – Hellas en Alphadeuren/Houten – Kras/Volendam.

Foto's Jaap Maars (zie ook de gallery)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin