Eén zwaluw maakt nog geen zomer voor FC Aalsmeer

Met de 7-3 winst op Elinkwijk nog vers in het geheugen, gingen de zaterdagvoetballers van FC Aalsmeer vol vertrouwen richting Almere. Daar stond zaterdag het treffen tussen de plaatselijke FC op het programma. Dat de ene wedstrijd de andere niet is, werd na twee keer drie kwartier duidelijk. De 3-2 nederlaag had Aalsmeer aan zichzelf te wijten.

Slap
Ongeïnspireerd, slap en te weinig inzet van Aalsmeerse kant, kenmerkten deze wedstrijd. Het eerste kwart van de wedstrijd was er nog niets aan de hand. Aalsmeer, veelvuldig in de aanval, kreeg volop kansen om de score te openen. Calvin Koster, vorige week goed voor vier doelpunten, faalde deze middag hopeloos.

Geen bal
Op links zorgde Salih Yildiz in de eerste helft voor gevaar met enkele goede voorzetten. Maar in de tweede helft zakte ook hij helemaal weg. Op rechts werd Michal Kocon beloond met een basisplaats na zijn goede werk tegen Elinkwijk. Ditmaal raakte hij geen bal en werd nog voor de rust gewisseld voor Mike Vos.

Toen keek Aalsmeer al tegen een 3-0 achterstand aan. De treffers vielen binnen het kwartier en waren stuk voor stuk knullige verdedigingsfouten. De wissel Vos voor Kocon pakte wel goed uit. Uit een afstandschot verkleinde Vos de marge vlak voor rust tot twee treffers.

Strafschop
De tweede helft was van beide kanten geen reclame voor mooi of goed voetbal. In de slotfase zette Aalsmeer alles op alles om er nog minimaal een doelpunt ut te persen en ging zelfs laatste man Burak Sitil mee naar voren. Dat sorteerde effect. Na een handsbal kreeg Aalsmeer een strafschop die door Sitil onberispelijk werd benut. De tijd was echter te kort om nog gelijk te maken.

Door deze nederlaag bivakkeert FC Aalsmeer in de degradatie zone. Komende zaterdag komt Woudenberg, nummer drie van de ranglijst, op bezoek. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

(Bron: Jack van Muijden)