Droomstart voor RKDES, FCA verliest weer eens

Vreugde bij RKDES als Ruben Onderwater links met nummer 15, al na tien seconden scoort.

Door Matthijs Bos: FC Aalsmeer Zaterdag begon vorige week flitsend aan zijn terugkeer in de eerste klasse met een 1-0 winst op RODA 46’. Deze zaterdag nam Aalsmeer het op tegen De Jodan Boys uit Gouda, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de vierde divisie. Aalsmeer, dat sinds december 2022 niet meer had verloren, stond voor een flinke klus. Winnen van De Jodan Boys zou een hele prestatie zijn van de promovendus. Helaas voor hen lukte dat niet. Aalsmeer verloor met 2-1 in Gouda. Nog voor rust stond de eindstand op het bord. Thomas Bakker was verantwoordelijk voor de enige Aalsmeerse treffer.

Daarentegen kende RKDES wel een heerlijk weekend. De derdeklasser nam het op tegen Aarlanderveen. Laatstgenoemde begon niet echt lekker aan de wedstrijd want RKDES wist namelijk al na maar liefst tien (!) seconden de openingstreffer te scoren. De treffer van Ruben Onderwater werkte als een flinke zet in de rug want de Kudelstaarters kwamen nauwelijks meer in de problemen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-4 overwinning dankzij treffers van Benjamin van Gastelen, Mike van den Bergen en Dennis Pronk. Daarbij hadden de Kudelstaarters geluk dat de thuisploeg een penalty over het doel van Tijn Kraak schoot. RKDES dat nu op zes punten uit twee wedstrijden staat, nog geen doelpunten tegen kreeg, beleeft een heerlijk begin van de competitie. De Kudelstaarters moeten de koppositie wel delen met vier andere clubs.

Aalsmeer Zondag had dit weekend geen programma. Volgende week speelt het team van Bas Groenveld uit bij Sporting ’70 in Utrecht. Aalsmeer Zaterdag neemt het thuis op tegen DVVA en RKDES eveneens thuis tegen het nog puntloze Koudekerk.

(Foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Meer voor Fietsen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin