Drie dagen feest bij RKDES voetbalkamp

Tijdens het Hemelvaartweekend was het rustig in de straten van Kudelstaart. Er waren weinig buiten spelende kinderen te bekennen. Dit in tegenstelling tot de velden van RKDES, want daar vierden ruim driehonderd kinderen drie dagen feest tijdens het RKDES-voet- en handbalkamp.

Tijdens het 32e kamp, waarbij de kinderen wel allemaal thuis in hun eigen bedje sliepen, werden ze vermaakt met onder andere (voetbal- en handbal)spelletjes, opdrachten, een vossenjacht, de penaltybokaal en een playbackshow.

De oudere kinderen gingen een middagje naar Poldersport in De Kwakel, de middelste groep kinderen mocht naar het zwembad en de kleinsten vermaakten zich bij Chimpie Champ.

90 broden en 80 kilo patat
Op donderdagochtend aangekomen werden de kinderen verdeeld in 22 groepen, allemaal begeleid door enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgden er gedurende de drie dagen voor dat alles goed verliep. Zij werden bijgestaan door nog meer vrijwilligers die bijvoorbeeld voor het eten zorgden.

Er gingen maar liefst negentig broden doorheen en er werd tachtig kilo patat gebakken. Ook was er een pannenkoekenfestijn, maar dat was in handen van de vele ouders die thuis aan het bakken waren geslagen.

Fanatieke kinderen
De eerste avond is altijd populair want dan wordt de vossenjacht georganiseerd. Overal zag je groepjes fanatieke kinderen door het dorp lopen. De tweede avond was het tijd voor het ouder/kind-mixvoetbaltoernooi en op de laatste avond konden de kinderen hun acteer-zang-danstalenten laten zien, want toen stond de playbackshow op het programma.

De kinderen gingen zaterdagavond moe en voldaan naar huis om zondag rustig bij te komen van al dat plezier. Voor de leiders kon het opruimen beginnen, maar niet voordat het kamp ‘officieel’ aan de bar afgesloten werd.

 

Foto’s: meer dan 300 kinderen maakten plezier tijdens het 32e RKDES-voetbalkamp. (foto’s Ragnar van Beek)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel