Doelpuntenmachine hapert, kampioenschap iets verder weg

RKDES viert een van de vijf treffers

Door: Arjen Vos. Winst voor RKDES, gelijke spelen voor FC Aalsmeer zaterdag en zondag. Geen slechte oogst voor de plaatselijke clubs in de beslissende fase van de competitie.

De laatste negen wedstrijden scoorde het zaterdagteam van FC Aalsmeer gemiddeld zo’n drie doelpunten per wedstrijd. Afgelopen zaterdag lukte het de lijstaanvoerder niet het net te vinden. Het bezoek bij nummer 8 Alphia bleef van beide kanten doelpuntloos.

Door de nul te houden verpestte Alphia een eventueel kampioensfeest komende zaterdag op eigen terrein voor FC Aalsmeer. Theoretisch is er nog wel een kans maar echt aannemelijk is die niet. Aalsmeer moet zelf winnen van Legmeervogels en tegelijk moet naaste achtervolger SV Donk (zeven punten achterstand) verliezen van hekkensluiter TAVV. In het voetbal gebeuren wel eens gekke dingen maar toch lijkt dit scenario niet heel geloofwaardig. Al zullen de voorbereidingen voor een feest aan de Beethovenlaan vast al wel getroffen worden. Mocht het zaterdag niet lukken dan dient de volgende mogelijkheid om het kampioenschap te verzilveren zich op 13 mei aan als de ploeg opnieuw thuis speelt. Tegenstander is RCL.

Richard Melman kopt op doel

Gelukje voor FCA Zondag
Ook de zondagtak van FC Aalsmeer wist niet te winnen. Hoewel het team tegen de Amersfoortse club Quick 1890 voortvarend van start ging en in de eerste helft via Jason van der Neut en Jeremy Maas een 2-0 voorsprong nam, zag het die voorsprong na rust snel verdampen. Binnen het kwartier stond het alweer gelijk. Daarna werd niet meer gescoord. Gelukje voor de Aalsmeerders was het feit dat nummer 5 Amsvorde verloor en Aalsmeer daardoor toch een puntje uitliep in de mogelijke strijd om een promotieplaats. Komende zondag staat een interessante krachtmeting op het programma uit tegen nummer 3 SV Ouderkerk.

RKDES haakt aan
De enige plek waar de spelers wel vrolijk van het veld kwamen was het sportpark aan de Wim Kandreef. RKDES rolde daar zaterdagmiddag in de stromende regen Alphen op met 5-0. Grote man aan Kudelstaartse zijde was Benjamin van Gastelen die een hattrick scoorde. Zijn eerste treffer viel al binnen de minuut. Andere goals kwamen op naam van Rick Verkuijl en Maarten van Putten. DES haakt daarmee netjes aan bij de subtop, staat nu zevende en kan nog best een of meer plaatsen stijgen. Komende zaterdag mag de ploeg op bezoek bij het laag geklasseerde Stompwijk’92.

(Bron: VIA, foto’s Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van Eveleens makelaars)