Doelman Marco Verbeij held in Zwartemeer

Door: Klaas Leegwater. Een geweldige reflex van doelman Marco Verbeij op een strafworp in de slotseconde van de wedstrijd tegen Hurry-Up bezorgden de handballers van Aalsmeer zaterdagavond in het Drentse Zwartemeer een nipte 24-23 overwinning. De vijfde zege in de HandbalNL League houdt de ploeg van Bert Bouwer op koers voor deelname aan de best of three. Met nog vier duels te spelen gaat Aalsmeer samen met Volendam aan kop, Lions volgt op drie punten. Volgende week in de Bloemhof de topper Aalsmeer-Volendam.

Het was met nog twee seconden op de klok het ritueel dat je vaak ziet bij een strafworp. De keeper wisselen, de strafworpnemer een moment uit de concentratie halen, de spanning opvoeren. René de Knegt maakte bij de bezoekers plaats voor Marco Verbeij. Tien seconden eerder had Aalsmeer een uitgelezen mogelijkheid de wedstrijd te beslissen laten liggen, Jeromy van der Ban knalde mis waarna Hurry-Up voor de gelijkmaker ging. Op de cirkel kreeg Sjoerd Boonstra een harde duw van Rob Jansen, arbiter Van Kessel gaf  een strafworp.

Vreugde
René Jasper, eerder in het duel voor Hurry Up succesvol vanaf zeven meter, zocht de benedenhoek maar zag samen met elke Drentenaar tot zijn afgrijzen hoe Verbeij met een fantastische reactie de bal uit zijn doel ranselde. Alsof opnieuw de landstitel was binnengehaald, zo groot was de vreugde in het Aalsmeerse kamp met de glunderende Verbeij als middelpunt. 

Lastig
De Aalsmeerse handballers hadden het lastig in sporthal De Eendracht. Na een 12-12 ruststand leek Aalsmeer meer afstand te nemen (13-16), de thuisclub wist echter tien minuten voor tijd weer langszij te komen (21-21). Daarna weigerde Hurry-Up in een periode met twee spelers meer binnen de lijnen het team van Bouwer pijn te doen met als gevolg dat de bezoekers in de slotseconde dus de winst nog konden veilig stellen. Daarmee werd de hoop van Hurry-Up om in de HandbalNL League nog een rol van betekenis te kunnen spelen de grond ingeboord.

Stand bovenaan: Volendam 6-10, Aalsmeer 6-10, Lions 6-7, Bevo 6-6. (Eerste twee teams einstand spelen in best of three voor landstitel). Zaterdag 19.15 uur: Aalsmeer-Volendam.

(Foto’s: screenshots RTV Drenthe)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin