Degradatie Aalsmeer bezegeld?

Zaterdag 5 april (eerder meldden we abusievelijk 29 maart) speelt VV Aalsmeer in Leiderdorp tegen RCL. Bij verlies is het lot bezegeld en zakt de ploeg weer terug in de tweede klasse. Daaruit promoveerde Aalsmeer vorig seizoen zo glorieus en iedereen was blij. Dit hele seizoen staat het gezich op onweer, het wil maar niet lukken. De Aalsmeerse voetballers hangen al 21 duels lang in de touwen. Ze kunnen het eersteklasseniveau simpelweg niet aan.

Afgelopen zaterdag was het thuis tegen GHC een miserabele eerste helft. Bij de rust keek Aalsmeer al tegen een achterstand van 0-2 aan, na tegengoals in de 11de en 44ste minuut. De laatste strohalm, want dat was het, grijpen? Dat zat er niet meer in. Wel kwamen de Aalsmeerders in de tweede helft terug. Dat leverde één goal op, in de 70ste minuut. Vernon Weber schoof in de kluts de bal in het doel, 1-2. Er kwamen nog wat kansjes, maar het bleef bij die stand.

Negen punten verschil
Aalsmeer staat laatste in de eerste klasse B. BVCB staat één na laatste met evenveel punten als de tegenstander van morgen RCL. Maar ze hebben beide… 9 punten meer. Er zijn 16 duels verloren, 4 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Het Aalsmeerse doelsaldo zegt alles: 19 zelf gemaakte goals, 58 tegen.

Bron wedstrijdinformatie: Jack van Muijden