Degelijke zege na hectische week

Olav Scholtes stijlvol in actie

Door: Jaap Maars. Op voorhand zou het een gemakkelijke avond voor de Aalsmeerse handballers moeten worden tegen het Belgische Izegem dat met slechts twee punten de rode lantaarndrager is in de Bene League competitie. Maar gezien de interne strubbelingen binnen het bestuur was het afwachten of de onrust niet over zou slaan op de spelersgroep. Afgezien van het matige eerste deel van de wedstrijd was daar weinig van te merken. De ploeg won uiteindelijk tamelijk eenvoudig. Het beeld van de plotseling opgestapte voorzitter Mike van der Laarse kon niet treffender gemaakt worden dan de lege plek op de commentaarpositie bij de livestream.

De eerste 25 minuten kenmerkten zich dan ook door een furieus aanvallend Izegem dat constant met drie punten voorsprong, en aangevuurd door een fanatiek groepje supporters, de wedstrijd leidde. Daarna kwam Green Park beter in het spel en werd de rust ingegaan met een 18-14 voorsprong. Uitblinkers waren Donny Vink met twaalf goals en keeper René de Knegt die enkele fraaie reddingen verrichtte. Ook Evon Mohlin met zes doelpunten liet van zich spreken evenals Olav Scholtes met mooie technische hoogstandjes. In het tweede bedrijf ging het licht bij de Belgen uit en konden de Aalsmeerders uitlopen naar een eindstand van 36-26.

Supporters van Izegem waren luidkeels aanwezig

Volendam
Green Park staat hiermee nog steeds op een vijfde plek in de Bene League competitie met slechts één punt achterstand op Volendam dat dinsdag 20 februari de tegenstander is in de kwartfinale van de beker. Gezien de onderlinge resultaten in de competitie waarbij in Volendam kansloos verloren werd maar in de Bloemhof Green Park ruimschoots won kan dit een spectaculaire bekerstrijd opleveren. De wedstrijd in de Bloemhof begint om 20 uur.

Ook het tweede team presteert uitstekend en komt in de bekerstrijd donderdag in de Bloemhof uit tegen E&O dat in de competitie twee punten onder Aalsmeer staat.

(Foto’s jaap Maars, zie ook de galerij onder de advertentie van De Elektroloog)