Daniël Giacon wereldtop

Afgelopen weekend vond de eerste Wereldbeker floretschermen van het seizoen plaats in de voormalige West Duitse hoofdstad Bonn. Op dit kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen waar de hele wereldtop aanwezig was, bereikte de Aalsmeerse schermer Daniël Giacon het hoofdtoernooi.

Op vrijdag werden de voorrondes gespeeld. Giacon, schermer bij SchermCentrum Amsterdam (SCA) liet punten liggen in de poulefase waardoor hij geen vrijstelling voor de voorrondes had. Hij wist vervolgens drie eliminaties op rij te winnen (15-7, 15-6 en 15-7) en plaatste zich daarmee als enige Nederlander voor het hoofdtoernooi op zaterdag. 

Op zaterdag trad de Aalsmeerder aan tegen Gerek Meinhardt uit de USA.  De Amerikaan liet zijn klasse zien en won met 15-5 van de 18-jarige Daniël. Uiteindelijk won Meinhardt zilver in Bonn en bereikte Giacon de 62e plaats. Hiermee staat Daniël nu op de 57e plaats op de Wereldranglijst.

Het is voor het eerst sinds 2011 dat een Nederlander het hoofdtoernooi van de Wereldbeker in Bonn bereikte. Voor Daniël, die nog junior is, was dit de tweede maal dat hij de Top 64 op een senioren Wereldbeker behaalde. In 2018 bereikte hij in Parijs de 32e plaats na een stunt tegen de Amerikaan Massialas.

Daniël is nog altijd op zoek naar sponsors die hem willen helpen bij zijn ontwikkeling. Informatie over de mogelijkheden daarvoor zijn te vinden op zijn website 

Foto's A. Bizzi

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin