Daniël Giacon voor 20e keer Nederlands kampioen

Door: redactie. Opnieuw kon Daniël Giacon een gouden medaille aan zijn al goed gevulde prijzenkast toevoegen. Afgelopen weekend stond de 21-jarige Aalsmeerse schermer voor de twintigste keer in zijn carrière op het hoogste podium tijdens een NK.

De Nederlandse Kampioenschappen schermen werden in De Bosch gehouden. Giacon had als aanvoerder van de Nederlandse ranglijst een vrijstelling voor de voorrondes op zaterdag. Op zondag verloor hij slechts één partij in de poule en won vervolgens de eliminaties met 15-4, 15-6 en 15-10. De finale, die voor de derde keer op rij tegen Elisha Yuno was, wist hij met 15-9 naar zijn had te zetten waarmee Giacon zijn titel prolongeerde.

WK Cairo
Giacon werd negen keer jeugdkampioen, zeven keer kampioen met het team van SchermCentrum Amsterdam (SCA) en nu voor de vierde keer individueel Nederlands kampioen. De kersverse kampioen zal na zijn gouden medaille nog geen vakantie kunnen vieren, want aanstaande vrijdag reist de Aalsmeerder af naar Cairo voor de Wereldkampioenschappen schermen.