Daniël Giacon opnieuw Nederlands kampioen floret

Daniël Giacon rijgt titels aaneen. Afgelopen weekend betrad de Aalsmeerse Havoscholier in Breda opnieuw het hoogste podium. Dat was geen verrassing; Giacon won sinds 2009 acht van de negen keer dat hij aan het NK mee deed.  

De 17-jarige Aalsmeerder wist de Nederlandse titel te behalen in de categorie Junioren. Dit is de oudste jeugdcategorie met schermers tot 20 jaar. In de poules maakte Daniël 20 punten en kreeg slechts 1 punt tegen. Daarmee had hij een vrijstelling voor de eliminatieronde met 32 schermers.

Bij het Tableau 16 versloeg hij zijn tegenstander met 15-4. De kwartfinale trok hij met 15-6 naar zich toe en de halve finale werd met een monsterzege van 15-1 gewonnen. In de finale kreeg Giacon meer tegenstand en werd het ook echt spannend. De kleine voorsprong van 11-9 raakte kwijt tegen zijn 20-jarige tegenstander. Bij 14-14 maakte Giacon een punt en dacht hij gewonnen te hebben. Dit punt werd echter afgekeurd. Vervolgens wist de Aalsmeerse schermer alsnog het winnende punt te scoren en was zijn beloning opnieuw een gouden medaille.

Daniël Giacon wil zich blijven ontwikkelen en is daarom op zoek naar sponsors. Kijk op zijn website voor de mogelijkheden.

Foto familie Giacon

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel