Daniël Giacon Nederlands kampioen schermen

Door: redactie. Afgelopen weekend veroverde de 19-jarige Daniel Giacon in de Amsterdamse Sporthallen Zuid voor de tweede maal de Nederlandse titel floret schermen. Het evenement werd vanwege COVID-19 zonder publiek en onder strikte veiligheidsmaatregelen gehouden.

Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) was vanwege zijn eerste positie op de Nederlandse ranglijst vrijgesteld voor de voorrondes op zaterdag. Zondag op de finaledag startte Giacon voortvarend met een 15-1 overwinning. Vervolgens won hij in een spannende partij met 15-11 en wist hij de halve finale met een 15-5 overmacht te winnen. De finale mondde uit in een bijzonder tactische partij. Uiteindelijk werd de uitslag 10-7 in het voordeel van Giacon. Dit is de tweede keer dat de 19-jarige Giacon Nederlands kampioen is bij de senioren, ook in 2016 was hij de beste schermer.

De laatste wedstrijd die hij speelde waren de Europese Jeugdkampioenschappen eind februari, waar hij de top 8 bij de categorie U20 bereikte. Op de Wereld Jeugdkampioenschappen wilde Giacon zijn internationale carrière bij de jeugd afsluiten, maar toen werden wereldwijd alle wedstrijden door COVID-19 stilgelegd. Giacon is wel door blijven trainen. Eerst een periode thuis en vanaf juni weer bij de club. “Ik miste de toernooien heel erg. Normaal ben ik om de week actief op een wedstrijd en nu had ik opeens een half jaar niets. Het is dan ook super om de eerste wedstrijd na zo’n lange tijd te winnen en om in deze rare tijd de Nederlandse titel te mogen behalen.”

Meer informatie is te vinden op de website van Daniel Giacon.

Foto’s Dora Barens


Lees vorig bericht

Aalsmeer/Aalsminder: Rutger Brussen

Lees volgend bericht

Jazzfeestje als nooit tevoren


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *