Daniël Giacon naar EK Jeugd

De Aalsmeerse schermer Daniël Giacon zette gisteren in Amsterdam het Sista-US heren florettoernooi op zijn naam. In de poulewedstrijden reeg hij de overwinningen aaneen tegen de oud-Nederlands Kampioenen Janssen, Rijsenbrij en Rohlfs en in de finale versloeg hij de Italiaan Mariotti.

Vorig weekend deed Giacon in het Franse Aix-en-Provence mee aan het laatste kwalificatietoernooi voor de Europese Jeugdkampioenschappen schermen. Hij werd negende van de 182 deelnemers.

In de poulefase ging hij goed van start met slechts één verliespartij en vijf maal winst.  Bij de eliminatierondes versloeg hij zonder al te veel problemen een Fransman, een Hongaar en een Amerikaan. Bij de partij voor de top acht moest Daniël na een ongelukkige val zijn meerdere erkennen in een Deense schermer. Met zijn negende plaats in deze Junioren Wereldbekerwedstrijd heeft Giacon zich verzekerd van deelname aan de Europese Jeugdkampioenschappen schermen eind februari in het Italiaanse Foggia. plaatsvinden. Het wordt hiermee de vijfde keer zijn dat Daniël Nederland vertegenwoordigt op een EJK.

Foto: Daniël Giacon (op de rug gezien) in actie tegen een Amerikaanse tegenstander in Aix en Provence. Foto A. Bizzi

(advertentie)

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin