Daniël Giacon bezorgt Nederland top 16 plaats op WK

Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam streed afgelopen dagen mee bij de categorie herenfloret Junioren (U20) in het Poolse Torun. Daar vinden van 5 tot 14 april de jeugdkampioenschappen schermen plaats. Dit onder leiding van bondscoach Andrea Borella en assistent bondscoach Daniel Nivard. 

Na een stroeve poule met vier winst- en twee verliespartijen stond de Nederlander op de 41plaats op het Tableau van 174 schermers. De twee eerste eliminatiepartijen werden zonder enige moeite met 15-4 gewonnen. Voor een plaats bij de beste zestien schermers van de wereld stond de Rus Troshin tegenover Giacon op de schermloper. Na een spannende partij won Giacon met 15-10. De achtste finale tegen de Amerikaan Olivares ging een tijdje gelijk op, maar uiteindelijk liep de Amerikaan uit tot een stand van 7-15.

Uiteindelijk behaalde de tweede jaars Junior uit Aalsmeer de veertiende plaats. Het is voor het eerst sinds 2000 (Giacons geboortejaar) dat een Nederlandse Junior op floret een plaats in de top zestien van de wereld heeft behaald. Op de wereldranglijst voor Junioren sluit Giacon het seizoen af met een verdienstelijke zeventiende plaats.

Meer informatie op de website van Daniel Giacon

Foto boven A.Bizzi, vp Frank Karssing

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin